Košík je prázdny
Kategória tovaru

Ako jeme zdravo v zime: Sprievodca zdravou zimou s 90 sezónnymi receptami


Po úspešných kuchárkach Ako jeme zdravo v lete a Ako jeme zdravo na jeseň sa tím Jeme zdravo už tretíkrát spojil s odborníčkou na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvorili ďalšiu zo série …
Predaj ukončený

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Po úspešných kuchárkach Ako jeme zdravo v lete a Ako jeme zdravo na jeseň sa tím Jeme zdravo už tretíkrát spojil s odborníčkou na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvorili ďalšie zo série originálnych kuchárok prepájajúcich sezónnosť so zdravým stravovaním. Pomocou kuchárky si zostavíte jedálniček alebo plán na varenie pre celú rodinu tak, aby bola vaša strava pestrá a skutočne vyvážená. V knihe nechýbajú aj najčastejšie chyby a omyly, ktorých sa pri príprave a varení jedla dopúšťame. Pomyselnú čerešničku na torte potom predstavujú takzvané „porovnávačky“ – dvojstrany, vďaka ktorým pochopíte, že bežná polievka z vrecúška sa ťažko vyrovná tej domácej a že aj zdanlivo zdravá kupovaná granola môže mať k zdravej výžive dosť ďaleko. Kniha obsahuje viac ako 90 sezónnych receptov, tipov a návodov, ako jesť zdravo a je rozdelená do 3 základných kapitol – „Raňajky“, „Hlavné jedlá“, a „Kvasenie a frementácia“. Autori si tentoraz posvietili na chrumkavé granoly, zapečené ovsené kaše, výdatné obložené chleby, raňajkové zmesi a krémové polievky, ktoré môžete jesť od rána do večera. Veľká pozornosť je venovaná zapečeným receptom z jedného hrnca či pekáča a tiež klasickej slovenskej kuchyni - samozrejme v odľahčenej podobe. Prichádza obdobie roku, kedy sa môžete za dlhých mrazivých večerov ponárať do tajov výroby domácej kapusty či kimči, vodného kefíru alebo napríklad kváskového chleba a vianočky. Pri listovaní knižkou vás možno na prvý pohľad prekvapia názvy ako casserole, hash alebo suflé, ale nemusíte sa báť. To prvé je len obdoba starého známeho jedla z jedného pekáča, to druhé je variácia na výdatné teplé raňajky a to tretie… to je neuveriteľná dobrota, s ktorou urobíte parádu pri nedeľných raňajkách alebo na oslave. Na čo sa v kuchárke tešiť? * viac ako 90 sezónnych receptov, tipov a návodov, ako jesť zdravo * variácia slaných i sladkých granolov, zapečených kaší a obložených chlebov * krémové polievky a celý rad zapečených jedál z jedného hrnca či pekáča * odľahčené recepty na klasickú českú kuchyňu - naslad * zdravé pečenie z kvásku a tipy na fermentáciu * rýchla a jednoduchá príprava z ľahko dostupných surovín * recepty sú písané hravou formou a zvládnu ich aj začiatočníci * všetok obsah vznikol v spolupráci s odborníčkou na výživu