Vaša cena | 14,40 € |
Vaša cena bez DPH | 12,00 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v piatok 7.6. |
Kniha pojednáva o ľudovej strave v národopisnom regióne Doudlebska, ktorý sa rozkladá medzi Českými Budějovicami, Českým Krumlovom, Kaplicou a Trhovými Svinmi. Autor pri jej písaní vychádzal z rozprávania pamätníkov, odbornej literatúry, kroník a memoárov. Líči nielen podobu sedliackeho jedálnička pred sto a viac rokmi, ale aj ako vyzerali staré kuchyne a ohnisko, aké plodiny sa v minulosti pestovali, ako ľudia prežívali obdobie hladu a vojen, ako sa varilo na farách a panských sídlach, o svadbách ao posvietení alebo ako prebiehalo pečenie chleba, nakladanie kapusty či zabíjačka prasaťa. Záverečná kapitola prináša aj skutočné recepty na niektoré jedlá. Čitatelia tak vyvstáva pred očami pútavý a pritom reálny obraz všedného života juhočeského vidieka v 19. a 20. storočí.
Autor: Jan Šimánek
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov