Košík je prázdny
Kategória tovaru

1793. Vlk a dráb - Niklas Natt och Dag


Štokholm, 1793. Od smrti kráľa Gustava III. ubehol viac ako rok a po meste sa šíri dusivá atmoféra podozrievavosti a sprisahaneckých zvestí.
Vaša cena 16,10
Vaša cena bez DPH 13,42
 
Dostupnosť Skladom 5 ks
Odosielame v pondelok 8.4.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Štokholm, 1793. Od smrti kráľa Gustava III. ubehol viac ako rok a po meste sa šíri dusivá atmoféra podozrievavosti a sprisahaneckých zvestí. V páchnucich vodách jazera sa nájde mŕtvola bez rúk a nôh, zohavená na nepoznanie. Vyšetrovanie musí byť čo najdiskrétnejšie, preto sa prípadu ujíma zvláštny spolupracovník štokholmskej polície Cecil Winge, svojrázny právnik so silným zmyslom pre spravodlivosť, umierajúci na súchotiny. Jeho parťákom sa stane veterán Mickel Cardell, na povrchu drsný, ale so srdcom na správnom mieste. Čo Winge nevyrieši intelektom, to Cardell zaistí pádnou ranou – má na to šikovnú drevenú protézu. Čoskoro sa obaja zamotajú do siete temných tajomstiev a bezodného zla, do siete, ktorej vlákna siahajú až do najvyšších vrstiev štokholmskej spoločnosti. Očami štyroch rozprávačov nahliadneme pod napudrovaný a omaľovaný povrch Štokholmu na konci 18. storočia, pod ktorým sa objaví desivá, ale fascinujúca realita.
Spletitý svet temného Štokholmu na sklonku 18. storočia si rýchlo zamilovali čitatelia po celom svete vrátane Nemecka, Veľkej Británie či USA. Zapchajte si nos, otvorte oči a ponorte sa do stoky zločinu!

Cena Švédskej akadémie krimi literatúry za najlepší debut.

Predal sa do 35 krajín.

"Pre fanúšikov Stiega Larssona je tu nový hlas, a ešte temnejšia stránka Švédska. Je ešte príliš skoro na "najlepšej knihy roka", ale 1793. Vlk a dráb, fascinujúci debut Niklasa Natt och Daga, medzi nich určite patriť bude. (…) Rovnako ako Meno ruže Umberta Eca aj 1793. Vlk a dráb je intelektuálna, čítavá detektívka, ktorej hlavný protagonista je racionálny, vzdelaný muž, zvádzajúci bitky vo svete ovládanom tajomstvami a poverami. (…) Svojim morálnym posolstvom pripomína dielo Grahama. - Washington Post

* Víťaz Crimetime Specsavers Award za najlepšiu detektívnu prvotinu v 2018

* Vo Švédsku kniha roku 2018

* The Swedish Academy of Crime Writers 'Award za najlepšiu prvotinu v 2017

One of Humo's Top 12 Fiction Books of 2018”.

Chosen ako "Best Crime Novel of 2018" by Adresseavisen.

One of Aftenposten "Best Crime Novels of 2018".

One of Dagbladet's Favorite books of 2018”.


Parametre

Autor: Niklas Natt och Dag