Košík je prázdny
Kategória tovaru

1984 / Náš súdruh Winston Smith - Milan Šimečka


Román 1984 George Orwella (1903-1950) predkladá obraz totalitnej spoločnosti, v ktorej je jedinec len dočasnú položku na zozname, ktorý je možné kedykoľvek zmeniť, prepísať či úplne vymazať.
Vaša cena 18,80
Vaša cena bez DPH 15,67
 
Dostupnosť Skladom 4 ks
Odosielame v piatok 3.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Román 1984 George Orwella (1903-1950) predkladá obraz totalitnej spoločnosti, v ktorej je jedinec len dočasnú položku na zozname, ktorý je možné kedykoľvek zmeniť, prepísať či úplne vymazať. Na jedincovi nezáleží, dôležitá je MOC. Veľmi odosobnená, respektíve zosobnená imaginárnym Veľkým bratom.
Kniha býva charakterizovaná ako dielo odhaľujúce princíp fungovania totalitných režimov, čím sa donedávna mienili predovšetkým režimy fašistické a komunistické. Ako varovný opis možného vývoja "západných" spoločností bol spomínaný skôr román Aldousa Huxleyho Koniec civilizácie. Bohužiaľ, ako naznačuje súčasný vývoj, Orwellova a Huxleyho vízie sa podivne prepletajú.
Aj dnes si nikto nemôže byť istý, kým, prečo a ako bude odpočúvaný, analyzovaný, zneužitý, zmanipulovaný, prevychovávaný či – zatiaľ len spoločensky – „vyparený“. Nie je náhodou, že Orwellovu knihu, napísanú v roku 1948, zaradil časopis Time medzi sto najvplyvnejších kníh vydaných od roku 1923.

Kniha vychádza v novom preklade Luboša Snížka, s už klasickým doslovom - rozsiahlou esejou Milana Šimečku Náš súdruh Winston Smith.


Parametre

Autor: George Orwell, Milan Šimečka