Košík je prázdny
Kategória tovaru

Česká kuchyňa za čias nedostatku


Desiatky receptov pre všetkých záujemcov o kuchyni núdze alebo ako možno z lišajníkov, bukvíc, slimákov a žiab vyžiť.
Vaša cena 12,10
Vaša cena bez DPH 10,08
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo stredu

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Desiatky receptov pre všetkých záujemcov o kuchyni núdze alebo ako možno z lišajníkov, bukvíc, slimákov a žiab vyžiť. V čase trvajúcej krízy recepty stále aktuálne. Potešia však aj zbohatlických gurmánov u moderných sporákov či alternatívnych zdravoživotných štýlohľadačov, ktorí môžu spoločne experimentovať s netradičnými bylinami a surovinami. Ide tak o prvú kuchársku knihu budujúcu stály sociálny zmier.

Publikácia, ktorej prvé vydanie vyšlo v roku 1917, je zameraná na netypické zdroje obživy, ku ktorým sa z väčšej či menšej miery muselo uchyľovať obyvateľstvo v českých krajinách v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kultúrny historik - sa zameral na obdobie roku 1817, kedy takmer v celej Európe, v dôsledku ťaživých hospodárskych podmienok, spôsobených predošlými rokmi neúrody, zavládol hlad.


Parametre

Autor: Čeněk Zíbrt