V edícii Rady lekára, sprievodca diétou vychádza ďalšia knižka určená pre edukáciu pacientov - Diéta u pacientov s črevnými vývodmi a po operácii čriev. Tentokrát často tápajúcich, ktorí po operácii čreva či vytvorení umelého vývodu hľadajú informácie o diéte, o ďalšom priebehu svojej choroby či ďalších okolnostiach, ktoré by prípadne mohli ich stav ovplyvniť. V knižke Diéta u pacientov s črevnými vývodmi a po operácii čriev sú prehľadne uvedené choroby, ktoré sú indikáciou na vykonanie chirurgického výkonu, či vytvorenie umelého vývodu. Prebratá je starostlivosť o tento vývod, diétne aj režimové opatrenia po resekcii čreva či vytvorení umelého vývodu čreva. Autori knihy Diéta u pacientov s črevnými vývodmi a po operácii čriev sa snažia vysvetliť pacientom možné úskalia a spôsoby riešenia komplikácií. Knižka je doplnená slovníčkom pojmov a registrom. Neoddeliteľnou súčasťou knihy sú diétne odporúčania a 100 receptov na pokrmy, ktoré sú vhodné pri týchto ochoreniach.
Autor: Tomáš Skřička, Pavel Kohout
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov