Vhodný ako rýchly zdroj energie. Glukóza sa vyskytuje vo veľkom množstve plodov alebo v mede, najmä však v hrozne. V lekárskej literatúre možno doteraz narazíte na označenie dextróza, ktoré sa predtým užívalo ako synonymum k názvu glukóza. Ako sa vyrába Glukopur V Českej republike sa pre prípravu glukózy používa kukuričný škrob. Sladidlo Glukopur vyrába akciová spoločnosť Natura, ktorá sídli v Havlíčkovom Brode a spracovaním zemiakového škrobu sa zaoberá už dlhé roky. Glukopur sa tak vžilo ako najbežnejšie označenie pre ľudový termín hroznový cukor či odborné označenie glukóza, v staršej terminológii dextróza. Zloženie v suchom stave dextróza (100% D-glukóza) - vyrobené z kukuričného škrobu. Odporúčané dávkovanie Sladidlo Glukopur môžeme podávať ako nápoj, stačí ho rozmiešať v mlieku, vode, citrónovej šťave a pod. Ako zdroj energie sa odporúča užívať 80 - 100 g Glukopuru počas jedného dňa. V prípade nechutenstvo by mal byť Glukopur užívať 10 - 14 dní, vhodnou dobou pre podanie je ráno, kedy celkovú dennú dávku 100 g rozmiešame v 500 ml čaju. Neodporúča sa diabetikom ani ľuďom s nadváhou.