Košík je prázdny
Kategória tovaru

Herbár alebo príroda vo vašej kuchyni


Keď sa prelne svet starých apatykárov a lekárov so svetom kuchárov, pridajú sa k nim botanici a majstri maliari, vznikne kniha pre radosť všetkým dnešným zvedavým maškrtníkom a ctiteľom ríše rastlín.
Vaša cena 19,70
Vaša cena bez DPH 16,42
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo stredu

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Keď sa prelne svet starých apatykárov a lekárov so svetom kuchárov, pridajú sa k nim botanici a majstri maliari, vznikne kniha pre radosť všetkým dnešným zvedavým maškrtníkom a ctiteľom ríše rastlín. Rastliny ako jedlo, rastliny ako liek – dve samozrejmé spojenia, ktoré tvoria jeden celok. Apatyka na tanieri sa snaží ukázať, ako veľmi je táto spolupatričnosť tesná. Tak môže niekoho prekvapiť, že – bršlica kozia noha nie je otravná burina na záhrade, ale je to tradíciou uznávaný liek s diuretickými a krv čistiacimi účinkami, ktorý chváli aj abatyša Hildegarda, a navyše si na bršlici pochutnáme v polievke, karbonátkach alebo nátierke; – melón patrí nielen do žalúdka, ale aj ako skrášľovací prostriedok na tvár „škaredých slečien, lebo krásne toho nepotrebujú“, ako hovorí PO Matthioli, autor presláveného herbára; – chmeľ nie je len zásadná surovina do piva alebo pre farmaceutický a kozmetický priemysel, ale predtým sa mladé chmeľové výhonky z jari predávali na trhoch a ako špargľu ho pripravovala aj Magdalena Dobromila Rettigová; - ďatelina nie je len krmovina, ale aj surovina na kvetový ďatelina med a súčasť menej obvyklých špenátov.


Parametre

Autor: Jaroslava Bednářová