Hliva ustricová je jedna z najznámejších a tiež najviac pestovaných drevokazných húb u nás. Jej obľuba u konzumentov je veľká, najmä pre jej arómu a blahodárne účinky glukánu pleuranu, ktorý zvyšuje odolnosť organizmu. Plodnice vyrastajú strechovito nad sebou v trsoch. Klobúk je v priemere 5-15cm, mäsitý, svetlo hnedé, hnedé až hnedošedej farby. Substrátom pre pestovanie huby je buď kompaktný drevo (klátoch, vetvy), alebo v prípade intenzívneho pestovania piliny, hobliny listnatého dreva, krátko rezaná slama alebo rozdrvené kukuričné vretena. Hlivu zberáme najlepšie odlamováním celých trsov. Plodnice je dobré skladovať vždy lupene nahor. Čerstvá ponúka možnosť rozličného využitie v rôznych kuchynských úpravách. Pretože hlúbiku majú vysoký obsah zdraviu prospešných látok a sú z hľadiska prípravy pokrmov pre ich väčšiu tuhosť nevhodné odporúča sa ich usušiť a rozomlieť na prášok. Ten je potom vhodné používať ako doplnok stravy alebo korenie.
OVERENIE VEKU 18+
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov
pre nákup alkoholických nápojov
pre nákup erotického tovaru
pre nákup zábavnej pyrotechniky kategórie F1 a F2
prípadne 21 rokov
pre nákup zábavnej pyrotechniky kategórie F3
Informácie o cookies na týchto stránkach
Náš eshop používa súbory cookie. Niektoré súbory cookie sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu. Ďalšie súbory cookie používame na analýzy. Tie môžete prípadne odmietnuť.