Košík je prázdny
Kategória tovaru

Jeruzalem - Kuchárka


Autori tejto knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrastali v 70. až 80. rokoch minulého storočia v Jeruzaleme bez toho, aby sa poznali.
Vaša cena 26,70
Vaša cena bez DPH 22,25
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Autori tejto knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrastali v 70. až 80. rokoch minulého storočia v Jeruzaleme bez toho, aby sa poznali. Yotam žil v židovskej štvrti na západe tohto starobylého mesta, Sami v jeho arabskej štvrti na východe. Stretli sa v Londýne roku 1999 a stali sa z nich obchodní partneri v ?rme Ottolenghi, ktorá okrem iného prevádzkuje reštaurácie a lahôdkárstvo. Ich zážitky z detstva im po čase poslúžili ako inšpirácia pri písaní tejto knihy. Tradičné recepty upravili tak, aby vyhovovali životnému štýlu a chutiam súčasných kuchárov a stravníkov. Kniha je napísaná ako pocta mestu, kde sa stretáva mnoho kultúr a tiež mnoho kuchýň z rôznych častí sveta. Obsahuje 120 receptov na prípravu zaujímavých pokrmov zo zeleniny, strukovín i mäsa, ale aj dezertov, vybraných autormi na základe ich preferencií chutí a zvykov pri varení a tiež spomienok na to, ako sa varilo v ich širších rodinách. Nesnažili sa podrobne dokumentovať židovskú ani arabskú kuchyňu v uvedenom meste, išlo im skôr o zachytenie vlastných skúseností a ich využitie v súčasnom štýle varenia.


Parametre

Autor: Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi