Košík je prázdny
Kategória tovaru

Juhomoravské varenie s vínom - Libor Jan


Ako sa to má pri varení s vínom? Skvele, keď viete víno využiť aj inak ako len na priamu konzumáciu z pohára.
Vaša cena 9,40
Vaša cena bez DPH 7,83
 
Dostupnosť Skladom 1 ks
Odosielame vo štvrtok 25.4.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Ako sa to má pri varení s vínom? Skvele, keď viete víno využiť aj inak ako len na priamu konzumáciu z pohára. Víno je možné používať do marinád, je možné ním podlievať najrôznejšie mäsa, či už dusené alebo pečené, možno ich pridávať do omáčok, ktoré potom získajú príjemnú návinnú chuť. Autor prináša recepty na jedlá tuzemské i zahraničné, kde sa víno používa bežne alebo sa ním môže pokrm vylepšiť prekvapivo. Defiluje tu slávny kohútik na víne vedľa dalmatínskej pašticády, roštené Eszterházy, staropoľské stehno na smotane, pokrmov z mletého mäsa i rybích špecialít, ako je vianočný losos na šampanskom či juhomoravský kapor v rákosí. Nechýbajú ani vstupy do kuchyne francúzskej a stredovekej, k slovu sa dostanú aj zabíjačkové špeciality a pochutiny na vínnu degustáciu. Recepty sú často obohatené o najrôznejšie postrehy zo sféry kultúrnej, historickej a geografickej a vystihujú slovne charakter ponúkaných jedál. V úvode nepríde skrátka ani história juhomoravského vinárstva, vkusné ilustrácie pripravil akad. maliar Peter Veselý.


Parametre

Autor: Libor Jan