Vaša cena | 15,80 € |
Vaša cena bez DPH | 13,17 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v utorok |
Naše zdravie a rovnováha súvisia s tým, ako funguje náš imunitný systém. Hoci sa s baktériami, vírusmi, prachom a ďalšími škodlivinami stretávame neustále, neležíme denne v posteli s horúčkou a netrpíme chronickou únavou. Armáda buniek imunitného systému bdie nad tým, aby do nášho tela nevnikli škodlivé mikroorganizmy a látky. Silný imunitný systém znamená zdravie a vitalitu, pretože nás chráni pred infekciami aj pred rakovinovými bunkami. Nutričná imunológia vysvetľuje, aký vplyv na reguláciu imunity a potlačenie infekcií majú nielen makroživiny, najmä zdravé bielkoviny a omega-3 a omega-9 mastné kyseliny, ale aj mikronutrienty, minerály a vitamíny, probiotiká a fytochemikálie, ku ktorým patrí napríklad korenie alebo zelený čaj . Naša strava podporuje protizápalové reakcie a moduluje prozápalové látky, bunkovú odolnosť a komunikáciu medzi vrodenou a získanou imunitou.
Kuchárka pre dokonalú imunitu ponúka celoživotne vyváženú stravu - na rozdiel od polotovarov a nutrične chudobných potravín s pesticídmi, endogénnymi disruptormi, cukrom a rafinovanými rastlinnými olejmi. V praxi sa jedná o zníženie množstva sacharidov, maximálne obmedzenie cukru, dostatok antioxidantov a fytochemikálií, kvalitných bielkovín a tukov, ovocia, zeleniny, fermentovaných a zelených potravín.
Popri 129 receptoch na vyváženú stravu, ktorá stimuluje optimálnu činnosť našej imunity a znižuje riziko infekcií, obsahuje táto publikácia v kapitolách o makroživinách, tukoch, bielkovinách, sacharidoch a makronutrientoch praktické rady a overené odporúčania, tipy na podporu imunity a tiež zoznam vhodných a nevhodných potravín .
Autor: David Frej, Kateřina Weinerová
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov