Vaša cena | 20,10 € |
Vaša cena bez DPH | 16,75 € |
Dostupnosť | Skladom 4 ks |
Odosielame vo štvrtok 4.4. |
Mak ako potravina a droga je ďalšou knihou zo série Fotografickej atlasy, a aj tentoraz obsahuje Receptár jedál.
Prvá polovica knihy je zameraná na mak z botanického pohľadu – jeho typy a odrody, obsahové látky, pestovanie a využitie. Okrem maku siateho (kuchynského maku) je v knihe pojednané napr. o maku listenom, vlčom ao okrasných makoch, pestovaných na záhradách. Celá kapitola je venovaná ópiu - jeho chemickému zloženiu, spôsobom užívania, účinkom a najznámejším opiátom.
Spracovaniu maku v kuchyni je venovaný Makový receptár s takmer 200 receptami - sladké či slané pečenie aj hlavné jedlá, makové nápoje a likéry, šaláty atď.
Autor: Jan Novák, Helena Nováková
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov