Košík je prázdny
Kategória tovaru

Pečieme z kvásku - Lenka Žák


Lenka Žák - Biolenka sa zaoberá vedomým varením a čitateľom svojej prvej knihy dokázala, že sa dajú šetriť peniaze, zdravie aj príroda maximálnym využitím navarených surovín.
Vaša cena 21,80
Vaša cena bez DPH 18,17
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok 2.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Lenka Žák - Biolenka sa zaoberá vedomým varením a čitateľom svojej prvej knihy dokázala, že sa dajú šetriť peniaze, zdravie aj príroda maximálnym využitím navarených surovín. V novej kuchárke Pečieme z kvásku, ktorá nadväzuje na predchádzajúci bestseller, vás naučí piecť kváskové pečivo v rúre, na pare aj na ohni. Nájdete v nej všetko od založenia kvásku, pečenia a naparovania chleba aj žemlí až po kváskové buchty, koláče aj vianočku. Naučíte sa piecť chleba tzv. "na mieru" bez použitia vajec, mliečnych produktov, mäsa, škrobov a chémie. Celú kuchárku sprevádza svojimi komentármi MUDr. Judita Hofhanzlová. Kniha je určená všetkým, ktorých zaujíma, čo jej, kde plodina, z ktorej varí, vyrástla a kto sa o ňu s láskou staral. Privítajú ju určite bezlepkári, začiatočníci aj pokročilí, deti, dospievajúci, dospelí so sedavým zamestnaním, športovci, chorí i seniori. Kuchárka nie náhodou obsahuje dve časti. V tej prvej sa pečie kváskové pečivo zo všetkých druhov obilnín, okrem pšenice ozimnej, ktorá svojim vysokým obsahom lepku telo skôr zaťažuje. V druhej časti sa pečie z obilnín, ktoré neobsahujú lepok. Autorka chce ukázať, že piecť z bezlepkovej múky je prirodzené a prináša telu spestrenie. Vďaka odbornej pomoci MUDr. Jozefa Jonáša bolo kváskové bezlepkové pečivo overené a prináša nám skvelú správu. Kváskové pečivo vyrobené z čerstvo namletých bezlepkových obilnín, zarobené ryžovým kváskom nášmu zažívaniu prospieva. A to všetkým, ktorí chcú odľahčiť svojmu organizmu od veľkokonzumácie pšeničného pečiva (ktoré môže spôsobovať únavu, alergie, bolesti hlavy, zlé zažívanie). Prospieva aj sekundárnym celiatikom, ktorí znesú tzv. homeopatickú dávku lepku (primárny celiak je ten, kto sa s neznášanlivosťou na lepok narodil). Dokonca aj vitariány (ľudia, ktorí nejedia tepelne upravené jedlo) čaká špeciálna príloha. Skrátka, každý, kto bude chcieť, si nájde to svoje. Piecť a naparovať podľa knihy môžu ľudia s bezlepkovou diétou, alergici, vegáni, vegetariáni, ale aj všetci, ktorí si chcú spestriť svoj jedálniček. Kniha je netradičnou kuchárkou, píše sa v nej totiž o energii prírody, o jej pôsobení na naše zdravie, a autorka ju dokonca pozýva do svojej kuchyne ako neoddeliteľnú súčasť prípravy jednotlivých pokrmov. Nakoniec tu nájdete rozhovory: s PhDr. Radimom Urbánkom na tému história mletia múky as PhDr. Anežkou Janátovou o antropozofickom pohľade na chlieb.


Parametre

Autor: Lenka Žák