Košík je prázdny
Kategória tovaru

Pôstna kuchárka od koreňa po vňať


Pôst naberá rôznych podôb podľa danej tradície a náboženstva. Najbežnejšie je vzdať sa na určitú dobu mäsa.
Predaj ukončený

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Pôst naberá rôznych podôb podľa danej tradície a náboženstva. Najbežnejšie je vzdať sa na určitú dobu mäsa. Pôstna kuchárka Pavla Drdela ukazuje, že to nemusí znamenať ochudobniť sa o dobrú chuť jedla alebo radosť z varenia. Napriek používaniu lokálnych a sezónnych potravín predstavuje pestré pokrmy zo zeleniny, strukovín a občasného mlieka alebo vajec. Bohatosť, ktorú ponúka letné a jesenné mesiace, uchová naložené alebo usušené a použije v zimných receptoch. Okrem zimných jedál ale kniha obsahuje aj ďalších takmer 20 receptov z jarných, letných a jesenných surovín a tak ukazuje, že s obohatením jedálneho lístka o bezmäsité pokrmy môžeme začať v akýkoľvek deň v roku. Kniha obsahuje: - viac ako 80 receptov na moderné a chutné bezmäsité hlavné jedlá, polievky a šaláty - 60 návodov, ako uchovať sezónnu zeleninu vďaka fermentácii, nakladaniu, sušeniu, ako vyrobiť ochutené oleje alebo netradičné nápoje - cez 100 autorských fotografií od Pavla Drdela - tipy na udržateľnejšie, bezodpadové varenie. - 5 tradičných pôstnych receptov - text o význame pôstu v kresťanstve od farárky Martiny Viktórie Kopeckej - rozprávanie o sezónnej strave so zameraním na pôstne obdobie od Hanky Zemanovej - ďalšie zaujímavé texty osvetľujúce pôstne obdobie


Parametre

Autor: Pavel Drdel