Košík je prázdny
Kategorie zboží

Semo Chryzantéma Maiko 1g - séria Ázie - VÝPREDAJ


Výpredaj
Jedlá chryzantéma je pre svoj vysoký obsah vitamínov, najmä provitamínu A, minerálnych látok a silíc hodnotnou zeleninou, ktorá sa upravuje ako šalát, špenát alebo príloha k mäsu.
Vaša cena 0,56
Vaša cena bez DPH 0,47
 
Dostupnosť skladom

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Chrysanthemum coronarium L / Chryzantémovka vencovitá

Popis:

Jedlá chryzantéma je pre svoj vysoký obsah vitamínov, najmä provitamínu A, minerálnych látok a silíc hodnotnou zeleninou, ktorá sa upravuje ako šalát, špenát alebo príloha k mäsu. Je to zelenina s jemnou a príjemnou vôňou i chuťou. Vďaka svojej veľkej životaschopnosti a prispôsobivosti sa môže pestovať v akomkoľvek klímy aj na najrôznejších pôdach. Môže poskytovať úžitok nielen ako zelenina, ale aj ako okrasná rastlina.

Vysievame od jari do neskorého leta priamo na záhon, pre zimné obdobie sa pestuje v kvetináčoch. Ku zbere mladých rastlín s výškou 5 - 10 cm dospeje kultúra po 4 - 5 týždňoch, väčšie 15 - 25 cm vysoké rastliny sa musia pestovať 6 - 8 týždňov. Režú Ak sa rastliny vo výške 5 - 10 cm, rýchlo regenerujú a môžu sa žať opakovane. Väčšie rastliny dobre vetiev, bočné výhony sú taktiež využiteľné v kuchyni. Mladé listy majú mierne chryzantémové chuť, ktorá sa stáva ďalším rastom intenzívnejšia. Mladé listy možno použiť do zmesných šalátov, napr. S paradajkami alebo sójovými kľúčenke.


HTS: 2,1 - 2,8 g
Výsev: jar - neskoré leto

Odroda: Maiko
Rýchlo rastúce a nenáročná odroda.



Ázijská zelenina: Chryzantéma Maiko, chryzantémy - KOPRETINA vencové (Chrysanthemum coronarium L./Chryzantémovka vencovitá)

Popis:
Jedlá chryzantéma je pre svoj vysoký obsah vitamínov, najmä provitamínu A, minerálnych látok a silíc hodnotnou zeleninou, ktorá sa upravuje ako šalát, špenát alebo príloha k mäsu. Je to zelenina s jemnou a príjemnou vôňou i chuťou. Vďaka svojej veľkej životaschopnosti a prispôsobivosti sa môže pestovať v akomkoľvek klímy aj na najrôznejších pôdach. Môže poskytovať úžitok nielen ako zelenina, ale aj ako okrasná rastlina.
Vysievame od jari do neskorého leta priamo na záhon, pre zimné obdobie sa pestuje v kvetináčoch. Ku zbere mladých rastlín s výškou 5 - 10 cm dospeje kultúra po 4 - 5 týždňoch, väčšie 15 - 25 cm vysoké rastliny sa musia pestovať 6 - 8 týždňov. Režú - ak sa rastliny vo výške 5 - 10 cm, rýchlo regenerujú a môžu sa žať opakovane. Väčšie rastliny dobre vetiev, bočné výhony sú taktiež využiteľné v kuchyni. Mladé listy majú mierne chryzantémové chuť, ktorá sa stáva ďalším rastom intenzívnejšia. Mladé listy možno použiť do zmesných šalátov, napr. S paradajkami alebo sójovými kľúčenke.

spôn: 60 x 40 cm
HTS 75 - 80 g
AČOKČA - kolekcia KURIOZITY - "uhorka-paprika" Rastlinu možno pestovať všade tam, kde sa darí melónom, uhorkám a tykvím. Ide o lianu, ktorá potrebuje pre svoj rast dostatočne vysokú oporu a veľa miesta, bohato sa vetví. Dorastá až 8 metrov výšky. Odporúčame zaštipovať pri 2 m výšky pre podporenie väčšieho výnosu. Plody obsahujú pre ľudské zdravie dôležité horčiny a ďalej beta karotén, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia malých čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Mladé plody sa dajú jesť aj so semenami, zatiaľ čo zo starších plodov je už musíte odstrániť. Ačokču je možné plniť mletým mäsom, syrom, dusiť, zapekať, pridávať do šalátov a polievok. Ideálne je sterilizovaná vo sladkokyslom náleve.