Košík je prázdny
Kategória tovaru

Tisíc dní v Toskánsku


Americká šéfkuchárka Marlena de Blasi má dve životné vášne – lásku a jedlo.
Vaša cena 14,30
Vaša cena bez DPH 11,92
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v piatok 5.4.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Americká šéfkuchárka Marlena de Blasi má dve životné vášne - lásku a jedlo. Oboje nachádza v miere vrchovatej v toskánskej dedinke San Casciano dei Bagni, kam sa presťahuje z Benátok so svojim talianskym manželom Fernandom. Malebný toskánsky vidiek, kraj starých olivovníkových hájov a horúcich etruských prameňov, je miestom, kde chcú nájsť tie pravé ingrediencie dobrého života. V dedinke s iba dvoma stovkami svojráznych obyvateľov sa nasťahujú do primitívne zrenovovanej bývalej stajne bez telefónu, bez ústredného kúrenia as malinkou, skromnou kuchyňou. Ich nový život sa v podstate len veľmi málo líši od života, ktorý tunajšie vidiecke vedú už celé stáročia. Zberajú hrozno na viniciach, zbierajú jedlé gaštany, chodia do lesa na huby a ručne trhajú olivy. Pár sa čoskoro spriatelí s charizmatickým Barlozzom, neoficiálnym dedinským vodcom, ktorého príbehy a bohaté znalosti miestneho folklóru Marlenu doslova uhranú. V jeho sprievode manželia navštevujú sezónne slávnosti a ochutnajú čerstvo vylisovaný olivový olej nakvapkaný na krajec opečeného vidieckeho chleba či na oleji osmažené cuketové kvety. Objavujú vidiecke ostérie, kde sa varí podľa toho, čo sa v ten deň zožalo, prípadne ulovilo. Barlozzo ich ochotne zasväcuje do miestnych tradícií, starými bylinnými lektvarmi počnúc a toskánskym poľnohospodárstvom končiac; ale má aj svoje tajomstvá. Jedno z nich sa týka dedinskej krásky Floriany, ktorej choroba Marlenu naučí, že šťastný život je v skutočnosti voľbou každého človeka. Tisíc dní v Toskánku je román plný tých najrozmanitejších a najlahodnejších zemitých chutí rovnako ako tradičná toskánska kuchyňa a očarí všetkých čitateľov, ktorí chcú spoznať skutočnú dušu Toskánska. Kniha je doplnená autorkinými receptami klasickej toskánskej kuchyne.


Parametre

Autor: Marlena de Blasi