Vaša cena | 2,50 € |
Vaša cena bez DPH | 2,08 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame vo štvrtok 2.5. |
Ak príde reč na víno, myslí sa väčšinou nápoj. Ako nápoj je známe už od doby kamennej a za antiky sa pilo priamo masovo. Jeho obľuba pretrvala dodnes a neoslabilo ju ani pivo. Výrazná chuť otvorila vínu cestu aj mimo pohára a to do kuchárskeho hrnca a na tanier. Ako prísady do pokrmov sa vína užíva snáď nemenej dlho a receptov by sa našlo neúrekom. Najmä francúzska a talianska kuchyňa je vínom doslova preliata. Česká kuchyňa ich používa tiež výdatne, ako dokladá táto kuchárska knižka. Autorka Andrea Hubáčková žije vo vínorodej oblasti južnej Moravy a má s vínom pri varení bohaté skúsenosti. Jej zbierka viac ako 250 receptov, v ktorých je vínu prisúdená rola výraznej chuťovej zložky, vychádza z tuzemských gastronomických zvyklostí a ponuky surovín. Zahŕňa nielen hlavné chody, ktorých podstatou je mäso - hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, hydina, zverina a ryby, ale doplnené sú aj predjedlá a polievky. Labužník aj radový stravník tu nájde bohatú inšpiráciu pre domáce podmienky aj pre reprezentačnú tabuľu.
Autor: Andrea Hubáčková
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov