Celý život sme obklopení mikroorganizmami. Majú k nám ambivalentný vzťah, niektoré nám pomáhajú, ale iné naopak škodia. Táto kniha sa venuje dvom skupinám, ktoré sa v negatívnom účinku prejavujú najviac. Sú to baktérie a vírusy.
Väčšina z nás občas alebo denne varí. Kniha Prírodné antibiotiká a antivirotiká v kuchyni približuje rastliny a prostriedky v ich každodennom využití tak, aby sa stali súčasťou vašej výživy, vášho životného štýlu. Nájdete v nej prospešné druhy korenia a húb, rôzne druhy medu, liečivé octy a oleje, ale aj špeciálne zložené kvasené potraviny, ktoré si môžete veľmi jednoducho pripraviť sami.
Vo svete rastlín existuje termín fytoncídy. Ide o obranné látky, ktorými sa rastliny bránia rastu nežiaducich mikroorganizmov. Cieľom tejto knihy je posilniť vašu imunitu, aby ste sa stali tým, čím sú rastliny – fytoncídnou bytosťou, ktorú choroby nedostanú. Písali sme ju podľa vlastných skúseností a znalostí. Pokiaľ sa nám jej prostredníctvom podarí zvýšiť vašu obranyschopnosť, posilniť imunitný systém vášho tela, je to predovšetkým vaša zásluha.
Autor: Josef Jonáš, Jiří Kuchař
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov