Košík je prázdny
Kategória tovaru

Nutrition Immunix & Beta-glucans 90 kapsúl


Hliva ustricová je obľúbená huba známa svojim charakteristickým vzhľadom a chuťou.
Vaša cena 17,10
Vaša cena bez DPH 13,90
 
Dostupnosť Skladom 3 ks
Odosielame v utorok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Hliva ustricová je obľúbená huba známa svojim charakteristickým vzhľadom a chuťou. Hliva ustricovitá je vďaka vysokému obsahu Beta-glukánov obľúbená a hojne používaná dlhé tisícročia v Číne. Rastie prirodzene na dreve, často na pňoch a kmeňoch stromov. Hliva je cenená nielen pre svoje kulinárske vlastnosti, ale aj pre svoj obsah nutričných a bioaktívnych látok, medzi ktoré patria aj beta glukány. Hliva ustricová je pestovaná na substrátoch bohatých na celulózu, ako sú drevené štiepky alebo slama. Proces pestovania je kontrolovaný, aby bola zaistená vysoká kvalita a čistota húb. Po zbere sa hliva ustricovitá sa suší pri nízkych teplotách, aby sa znížil obsah vody a zachovali sa bioaktívne zložky a uľahčila sa následná extrakcia beta glukánov. Teplom sa beta glukány rozkladajú. Sušené huby sú mleté na jemný prášok, ktorý sa potom podrobí extrakčnému procesu. Obvykle sa používajú vodné alebo etanolové extrakčné metódy, ktoré izolujú beta glukány z bunkových stien húb. Extrakt je následne filtrovaný a koncentrovaný, aby sa získal čistý beta glukán. Čistý beta glukán sa suší pomocou sprejového sušenia alebo lyofilizácie (sušenia mrazom), čo zaisťuje stabilný a ľahko použiteľný prášok. Proces za studena pomáha zachovať bioaktívne vlastnosti beta glukánov, pretože nedochádza k tepelnému poškodeniu molekúl. Šetrný extrakčný proces zaisťuje vysokú čistotu finálneho produktu, čo je dôležité pre jeho kvalitu a účinnosť. Beta glukány extrahované za studena si zachovávajú svoju rozpustnosť a stabilitu. Vitamín C, tiež známy ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Je to silný antioxidant, prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom. Prispieva k normálnej tvorbe kolagénu pre správnu funkciu krvných ciev, kostí, chrupaviek, ďasien, zubov a kože. Vitamín C podporuje energetický metabolizmus, napomáha správnej činnosti nervovej sústavy, normálnej psychickej činnosti, na ochranu buniek pred oxidatívnym stresom, na zníženie miery únavy a vyčerpania a zvyšuje vstrebávanie železa. Extrakt zo šípok sa získava z plodov ruže šípkovej (Rosa canina). Šípky sú bohaté na vitamín C, antioxidanty a ďalšie bioaktívne zlúčeniny. Šípky sú tradične zbierané a spracovávané na rôzne formy, vrátane sušených plodov, práškov a extraktov. Šípky sa zbierajú, keď sú plne zrelé, obvykle na jeseň. Zrelé šípky majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších živín. Po zbere sa šípky sušia, aby sa odstránila vlhkosť a zabránilo sa ich kadeniu. Sušenie môže prebiehať prirodzene na slnku alebo v sušiarňach pri kontrolovanej teplote. Sušené šípky sa melú na jemný prášok. Tento krok je dôležitý na zvýšenie povrchovej plochy a zlepšenie účinnosti extrakcie. Mletý prášok zo šípok sa podrobuje procesu extrakcie. Po extrakcii sa zmes filtruje, aby sa odstránili pevné častice a nečistoty. Výsledkom je čistý extrakt, ktorý obsahuje vysokú koncentráciu účinných látok. Hotový extrakt je vysušený a štandardizovaný na špecifický obsah účinných látok, ako je vitamín C, flavonoidy alebo iné bioaktívne zlúčeniny. To zaisťuje konzistenciu a kvalitu produktu. Aminokyselina L-lyzín vo fermentovanej forme L-lyzín hydrochlorid. Fermentovaný L-lyzín hydrochlorid je vysoko čistá a biologicky dostupná forma L-lyzínu získaná prostredníctvom prirodzeného fermentačného procesu. L-lyzín je nevyhnutnou zložkou, ktorú si telo nedokáže samo vyrobiť, a preto musí byť prijímaná stravou. Fermentovaný L-lyzín je veľmi obľúbený doplnok stravy. V potravinách ho nájsť v bravčovom a hovädzom mäse, v rybách, v sójových bôboch, pšeničných otrubách, v šošovke i fazuľach. Najviac ho obsahuje syr parmezán. Kurkuma, známa aj ako indický šafran, je tradične využívaná v ajurvéde aj v Číne, kde je cenená pre svoj bohatý obsah prírodných zlúčenín. Kurkuminoidy sú hlavné bioaktívne zložky kurkumy, ktoré zahŕňajú kurkumín, demetoxykurkumín a bisdemetoxykurkumín. Esenciálne oleje, aromatické zlúčeniny, ktoré sa prirodzene sa vyskytujú v Curcuma longa prispievajú k jedinečnej aróme a chuti kurkumy. Kurkuma obsahuje malé množstvo vitamínov (napr. vitamín C, vitamíny skupiny B) a minerálnych látok (napr. železo, mangán). Bisglycinát zinočnatý je chelátová forma minerálnej látky zinku, kde je zinok viazaný na dve molekuly aminokyseliny glycínu. Táto forma chelátu je navrhnutá tak, aby zlepšila absorpciu a biologickú dostupnosť zinku v tele. Chelátovanie je proces, pri ktorom je minerálna látka viazaná na organickú molekulu, čo umožňuje lepší transport a využitie tejto minerálnej látky v tele. Tým, že je zinok je viazaný na dve molekuly glycínu vytvára stabilný chelátový komplex. Táto štruktúra chráni zinok pred interakciami s inými látkami v tráviacom trakte, ktoré by mohli znížiť jeho absorpciu. Je populárnou voľbou na doplnenie zinku práve kvôli svojej vysokej absorpcii a šetrnosti k žalúdku. Bisglycinát zinočnatý je najčastejšie dostupný v doplnkoch stravy vo forme kapsúl, ktoré zaisťujú jeho presné dávkovanie. Vitamín D3, tiež známy ako cholekalciferol, je jednou z foriem vitamínu D, ktorá zohráva kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch v tele. Vitamín D3 v tomto výrobku pochádza z rias. Riasy používané na výrobu vitamínu D3 sú špeciálne pestované v kontrolovaných podmienkach. Tieto riasy sú schopné produkovať prekurzor vitamínu D3, ktorý sa nazýva ergosterol. Rovnako ako ľudská koža produkuje vitamín D3 pri vystavení slnečnému žiareniu, riasy tiež produkujú vitamín D3, keď sú vystavené UV žiareniu. Proces zahŕňa vystavenie sušených rias UVB žiareniu, ktoré premieňa ergosterol na vitamín D3 (cholekalciferol). Po UV expozícii sa vitamín D3 extrahuje z rias a prechádza niekoľkými krokmi čistenia, aby sa získal vysoko čistý produkt vhodný na použitie v doplnkoch stravy. Pestovanie rias na výrobu vitamínu D3 je ekologicky šetrné a udržateľné, pretože nevyžaduje využívanie živočíšnych zdrojov. Moderné výrobné postupy zaisťujú, že vitamín D3 z rias je vysoko čistý a konzistentný, čo zaisťuje kvalitný konečný produkt. Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 za IFS Food? IFS Food je celosvetovo uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinových produktov určená pre audity kvality výrobných procesov a produktov. Jednotný medzinárodne uznávaný potravinový štandard umožňuje zaistiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na tvorbe štandardov IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné zväzy v spolupráci s výrobcami. O čom vypovedá IFS certifikácia? o vysokej kvalite použitých surovino vysokom štandarde skladovania surovino maximálnej kvalite celého procesu výroby celosvetovo zvyšuje dôveryhodnosť produktov a značiek