Vážení zákazníci, ďakujeme za vaše objednávky. Prosíme vás o trpezlivosť pri ich doručení, robíme všetko pre to, aby sme ich doručili do Vianoc. Venujte prosím pozornosť dátumu odoslania, ktoré je uvedené pri tovare. Ďakujeme, tím Vrabciak.sk

Kategória tovaru

Semo Bazalka pravá - zmes 1g


Drobnolistá, širokolistá a červená bazalka v jednom balení. Priamy výsev v máji.
Vaša cena 1,20
Vaša cena bez DPH 0,98
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v pondelok 5.1.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Semená vysievame v marci až apríli na povrch substrátu a ľahko prihrnieme. Bazalka má rada živnou, humózne zeminu namiešanú s rozloženým hnojom. Pozor - mladé rastlinky v príliš hustých výsevoch zahnívajú. Vysádzame v máji na chránené miesto s plným slnkom. pravidelne

prihnojujeme a denne zalievame. Pre vytvorenie kompaktný, bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


V 1 g: 900 semien

Výsev: máj

Úroda: jún - september

odroda:

ZMES FARIEB - drobnolistá, širokolistá a červená bazalka v jednom balení pre Vašu farebnú záhradku.



Bazalka pravá: ZMES FARIEB (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Drobnolistá, širokolistá a červená bazalka v jednom balení pre Vašu farebnú záhradku.

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Pre vytvorenie kompaktnej bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


Parametre

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: SMĚS BAREV

Typ: Aromatické rostliny