Vážení zákazníci, ďakujeme za vaše objednávky. Prosíme vás o trpezlivosť pri ich doručení, robíme všetko pre to, aby sme ich doručili do Vianoc. Venujte prosím pozornosť dátumu odoslania, ktoré je uvedené pri tovare. Ďakujeme, tím Vrabciak.sk

Kategória tovaru

Semo Čakanka hlávkový zelená - Pan di Zucchero Bravo 0,3g


Poloskorá odroda s hlávkami tmavozelenej farby, výška 35-40cm
Vaša cena 1,20
Vaša cena bez DPH 0,98
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v pondelok 5.1.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Cichorium intybus L. (partim) / Čakanka - hlávkový

Popis:

Dieteticky hodnotná, moderná šalátová zelenina. Pre pestovanie hlávkovej čakanky sú vhodné všetky typy pôd v dobrej kondícii. Menej vhodné sú prehnojené pôdy. Optimálna denná teplota pre jej pestovanie je okolo 25 ° C, nočné teploty sa smie pohybovať v rozmedzí 8 - 15 ° C, teploty pod 8 ° C môžu spôsobiť zastavenie rastu a vývoja. Aby sa obmedzilo vybiehanie do kvetu, je treba zaistiť teplotu po celú dobu predpestovanie min. 20 ° C a skoré kultúry pred výsadbou neotužovať. Okrem toho treba vylúčiť stresové situácie počas vegetácie, ktoré môžu byť príčinou vybiehanie - napr. Vysoké teploty, veľký rozdiel denných a nočných teplôt, nedostatok vlahy. K dosiahnutiu tmavo červenej farby a dobre formovanej hlávok je nutný rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou 8 - 10 ° C.


HTS: 1,3 - 1,5 g
V 1 g: 600 - 700 semien
Výsev: 1.3. - 10.7.
Spôn: 30 x 35 cm

Úroda: august - september


odroda:

BRAVO - poloskorá odroda s vysoko valcovitými, vyrovnanými hlávkami tmavozelenej farby s listovou manžetou pripomínajúce hlávky pekinskej kapusty. Výška rastliny je 35 - 40 cm. V chladenom skladu možno uchovať 2 - 3 mesiace.



Čakanka: Pan di zucchero BRAVO (Cichorium intybus L./Čakanka obyčajná)

Popis:
Poloskorá odroda s vysoko valcovitými, vyrovnanými hlávkami tmavozelenej farby s listovou manžetou pripomínajúce hlávky pekinskej kapusty. Výška rastliny je 35 - 40 cm. V chladenom skladu možno uchovať 2-3 mesiace.

Čakanka - PUKOVÁ

Vynikajúca, dieteticky hodnotná zelenina pre konzum rýchlených pukov v zimnom období. Vysievame v máji do hlboko prepracované pôdy s pH minimálne 5,5. Rozstup riadkov volíme od 30 do 50 cm. Po vzídení vyjednotíme na 10 - 15 cm. Korene zberáme v septembri až v októbri, keď dosiahnu sily 3,5 - 4,5 cm. Z 1 m 2 zožneme cca 2,5 kg koreňov. Po zrezaní listov na 2 - 3 cm skladujeme korene až do rýchlenie pri teplote 1 - 2 ° C a vysokej vzdušnej vlhkosti.Rychlíme v nádobách s pieskom alebo v hydropónii, v temných priestoroch alebo so zakrytím čiernou fóliou.

Čakanka - hlávkový

Pre pestovanie hlávkovej čakanky sú vhodné všetky typy pôd v dobrej kondici.Méně vhodné sú prehnojené pôdy. Optimálna denná teplota pre jej pestovanie je okolo 25 ° C, nočné teploty sa smie pohybovať v rozmedzí 8-15 ° C, teploty pod 8 ° C môžu spôsobiť zastavenie rastu a vývoje.Aby sa zastavilo vybiehanie do kvetu, je treba zaistiť teplotu po celú dobu predpestovanie min. 20 ° C a skoré kultúry pred výsadbou neotužovať. Ďalej je potrebné vylúčiť ďalšie stresové situácie počas vegetácie, ktoré môžu byť príčinou vybiehanie - napr. Vysoké teploty, nedostatok vlahy. K dosiahnutiu tmavo červenej farby a dobre formovanej hlávok je nutný rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou 8 - 10 ° C.

hnojenie:
  • N 80 kg N / ha
  • P 100 kg P2O5 / ha
  • K 100 - 150 kg K2O / ha


Parametre

Druh: Čekanka salátová

Odrůda: Pan di zucchero BRAVO

Typ: Zelenina