Košík je prázdny
Kategorie zboží

Semo Bazalka pravá - Dark Green 1g


Silne aromatické, veľké tmavozelené listy, vhodné do omáčok a paradajkových šalátov alebo k cestovinám.
Vaša cena 1,20
Vaša cena bez DPH 1,00
 
Dostupnosť skladom
viac ako 100 ks
odoslanie
pondelok 15.8.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%

0,54 €
skladom
0,54 €
skladom
1,12 €
skladom

Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Semená vysievame v marci až apríli na povrch substrátu a ľahko prihrnieme. Bazalka má rada živnou, humózne zeminu namiešanú s rozloženým hnojom. Pozor - mladé rastlinky v príliš hustých výsevoch zahnívajú. Vysádzame v máji na chránené miesto s plným slnkom. pravidelne

prihnojujeme a denne zalievame. Pre vytvorenie kompaktný, bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


V 1 g: 900 semien

Výsev: máj

Úroda: jún - september


odroda:

DARK GREEN - zelená - silne aromatické, veľké tmavozelené listy, vhodné do omáčok a paradajkových šalátov alebo k cestovinám. Veľmi dobre vyznie ich chuť v kombinácii s cesnakom.



Bazalka pravá: DARK GREEN (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Silne aromatické, veľké tmavozelené listy, vhodné do omáčok a paradajkových šalátov alebo k cestovinám. Veľmi dobre vyznie ich chuť v kombinácii s cesnakom.

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Pre vytvorenie kompaktnej bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


Parametre

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: DARK GREEN

Typ: Aromatické rostliny