Košík je prázdny
Kategorie zboží

Semo Bazalka pravá - Mánes 0,6g

Semo Bazalka pravá - Mánes 0,6g
Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou.
Vaša cena 1,20 €
Vaša cena bez DPH 0,99 €
 
Dostupnost skladem
viac ako 100 ks
odoslanie zajtra

Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Semená vysievame v marci až apríli na povrch substrátu a ľahko prihrnieme. Bazalka má rada živnou, humózne zeminu namiešanú s rozloženým hnojom. Pozor - mladé rastlinky v príliš hustých výsevoch zahnívajú. Vysádzame v máji na chránené miesto s plným slnkom. pravidelne

prihnojujeme a denne zalievame. Pre vytvorenie kompaktný, bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


V 1 g: 900 semien

Výsev: máj

Úroda: jún - september


odroda:

MÁNES - drobnolistá tmavozelená bazalka kompaktného vzrastu, s jemnou bazalkovou vôňou so sladkým nádychom. Rastliny vynikajú vyrovnanosťou, je vhodná pre pestovanie v kvetináčoch, hrantíkoch aj vo voľnej pôde. Vyžaduje pravidelný rez, ktorý veľmi dobre znáša.



Bazalka pravá: MÁNES (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Drobnolistá tmavozelená bazalka kompaktného vzrastu, s jemnou bazalkovou vôňou so sladkým nádychom. Rastliny vynikajú vyrovnanosťou, je vhodná pre pestovanie v kvetináčoch, hrantíkoch aj vo voľnej pôde.

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Pre vytvorenie kompaktnej bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.

Parametre

Druh Bazalka pravá
Odrůda MÁNES
Typ Aromatické rostliny