Košík je prázdny
Kategorie zboží

Semo Bazalka pravá - Purple opaal 1g


Červenolistá - ružovo kvitnúce bazalka, list má tmavo purpurovú farbu, jemne bublinu povrch, výraznú arómu.
Vaša cena 1,20
Vaša cena bez DPH 1,00
 
Dostupnosť skladom
viac ako 100 ks
odoslanie zajtra

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L.


Popis:

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Semená vysievame v marci až apríli na povrch substrátu a ľahko prihrnieme. Bazalka má rada živnou, humózne zeminu namiešanú s rozloženým hnojom. Pozor - mladé rastlinky v príliš hustých výsevoch zahnívajú. Vysádzame v máji na chránené miesto s plným slnkom. pravidelne

prihnojujeme a denne zalievame. Pre vytvorenie kompaktný, bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


V 1 g: 900 semien

Výsev: máj

Úroda: jún - september

odroda:

PURPLE opaal - červenolistá - ružovo kvitnúce bazalka, list má tmavo purpurovú farbu, jemne bublinu povrch, výraznú arómu. Používa sa na ochutenie ryžových pokrmov, pre svoju farbu je obľúbenou súčasťou bylinkových octov.



Bazalka pravá: PURPLE opaal (Ocimum basilicum L./Bazalka pravá)

Popis:
Ružovo kvitnúce bazalka, list má tmavo purpurovú farbu, jemne bublinu povrch, výraznú arómu. Používa sa na ochutenie ryžových pokrmov, pre svoju farbu je obľúbenou súčasťou bylinkových octov.

Kríčkovité rastúca letnička s výrazne aromatickou vňaťou. Oddávna sa pestuje ako koreninová, liečivá i medonosná rastlina. Pre vytvorenie kompaktnej bohato olistené a rozvetvené rastliny je vhodné zaštipovať kvitnúce výhony. Čerstvú vňať môžeme zberať po celú vegetačnú dobu, pre sušenie zberáme vňať na začiatku kvitnutia a sušíme pri teplote do 35 ° C, pre zachovanie typickej vône aj chuti však odporúčame čerstvé, jemne nasekané listy bazalky naložiť do olivového oleja. V kuchyni sa používa do šalátov, mletých mias a rybích pokrmov, do aromatických octov. Čaj povzbudzuje trávenie a pomáha pri zápaloch horných dýchacích ciest.


Parametre

Druh: Bazalka pravá

Odrůda: PURPLE OPAAL

Typ: Aromatické rostliny