Košík je prázdny
Kategória tovaru

Semo Čakanka hlávkový zelená - Pan di Zucchero Bravo 0,3g - VÝPREDAJ


Výpredaj
Poloskorá odroda s hlávkami tmavozelenej farby, výška 35-40cm
Predaj ukončený

Semo Čakanka hlávkový zelená - Pan di Zucchero Bravo 0,3g
cena: 1.20 €

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Cichorium intybus L. (partim) / Čakanka - hlávkový

Popis:

Dieteticky hodnotná, moderná šalátová zelenina. Pre pestovanie hlávkovej čakanky sú vhodné všetky typy pôd v dobrej kondícii. Menej vhodné sú prehnojené pôdy. Optimálna denná teplota pre jej pestovanie je okolo 25 ° C, nočné teploty sa smie pohybovať v rozmedzí 8 - 15 ° C, teploty pod 8 ° C môžu spôsobiť zastavenie rastu a vývoja. Aby sa obmedzilo vybiehanie do kvetu, je treba zaistiť teplotu po celú dobu predpestovanie min. 20 ° C a skoré kultúry pred výsadbou neotužovať. Okrem toho treba vylúčiť stresové situácie počas vegetácie, ktoré môžu byť príčinou vybiehanie - napr. Vysoké teploty, veľký rozdiel denných a nočných teplôt, nedostatok vlahy. K dosiahnutiu tmavo červenej farby a dobre formovanej hlávok je nutný rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou 8 - 10 ° C.


HTS: 1,3 - 1,5 g
V 1 g: 600 - 700 semien
Výsev: 1.3. - 10.7.
Spôn: 30 x 35 cm

Úroda: august - september


odroda:

BRAVO - poloskorá odroda s vysoko valcovitými, vyrovnanými hlávkami tmavozelenej farby s listovou manžetou pripomínajúce hlávky pekinskej kapusty. Výška rastliny je 35 - 40 cm. V chladenom skladu možno uchovať 2 - 3 mesiace.



Čakanka: Pan di zucchero BRAVO (Cichorium intybus L./Čakanka obyčajná)

Popis:
Poloskorá odroda s vysoko valcovitými, vyrovnanými hlávkami tmavozelenej farby s listovou manžetou pripomínajúce hlávky pekinskej kapusty. Výška rastliny je 35 - 40 cm. V chladenom skladu možno uchovať 2-3 mesiace.

Čakanka - PUKOVÁ

Vynikajúca, dieteticky hodnotná zelenina pre konzum rýchlených pukov v zimnom období. Vysievame v máji do hlboko prepracované pôdy s pH minimálne 5,5. Rozstup riadkov volíme od 30 do 50 cm. Po vzídení vyjednotíme na 10 - 15 cm. Korene zberáme v septembri až v októbri, keď dosiahnu sily 3,5 - 4,5 cm. Z 1 m 2 zožneme cca 2,5 kg koreňov. Po zrezaní listov na 2 - 3 cm skladujeme korene až do rýchlenie pri teplote 1 - 2 ° C a vysokej vzdušnej vlhkosti.Rychlíme v nádobách s pieskom alebo v hydropónii, v temných priestoroch alebo so zakrytím čiernou fóliou.

Čakanka - hlávkový

Pre pestovanie hlávkovej čakanky sú vhodné všetky typy pôd v dobrej kondici.Méně vhodné sú prehnojené pôdy. Optimálna denná teplota pre jej pestovanie je okolo 25 ° C, nočné teploty sa smie pohybovať v rozmedzí 8-15 ° C, teploty pod 8 ° C môžu spôsobiť zastavenie rastu a vývoje.Aby sa zastavilo vybiehanie do kvetu, je treba zaistiť teplotu po celú dobu predpestovanie min. 20 ° C a skoré kultúry pred výsadbou neotužovať. Ďalej je potrebné vylúčiť ďalšie stresové situácie počas vegetácie, ktoré môžu byť príčinou vybiehanie - napr. Vysoké teploty, nedostatok vlahy. K dosiahnutiu tmavo červenej farby a dobre formovanej hlávok je nutný rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou 8 - 10 ° C.

hnojenie:
  • N 80 kg N / ha
  • P 100 kg P2O5 / ha
  • K 100 - 150 kg K2O / ha


Parametre

Druh: Čekanka salátová

Odrůda: Pan di zucchero BRAVO

Typ: Zelenina