Brassica rapa ssp. Japonica / Mizuna
Popis:
Lahôdková japonská zelenina. Mizuna tvorí mnoho výhonkov veľmi jemnej chuti vhodných do šalátov alebo použiteľných ako špenát. V kuchyni sa využívajú buď jednotlivé listy, ktoré sa odlamováním oddeľujú od ružice, alebo sa zbiera celej ružice naraz. Listy aj mladá kvetenstvo sa v kuchyni využívajú ako čerstvý surový šalát alebo ako prílohy k jedlám. Listy sú hodnotné predovšetkým pre vysoký obsah vitamínu C, draslíka a vápnika. Nízky obsah cukrov predurčuje túto zeleninu ako vítané spestrenie pokrmov pre diabetickú aj redukčnú diétu.
HTS: 1,5 - 2 g
Odroda: Mizuno
Ázijská zelenina: Mizuno, Mizuno
(Brassica rapa ssp. Japonica / Mizuna) Popis: Lahôdková japonská zelenina. Mizuna tvorí mnoho výhonkov veľmi jemnej chuti vhodných do šalátov alebo použiteľných ako špenát. V kuchyni sa využívajú buď jednotlivé listy, ktoré sa odlamováním oddeľujú od ružice, alebo sa zbiera celej ružice naraz. Listy aj mladá kvetenstvo sa v kuchyni využívajú ako čerstvý surový šalát alebo ako prílohy k jedlám. Listy sú hodnotné predovšetkým pre vysoký obsah vitamínu C, draslíka a vápnika. Nízky obsah cukrov predurčuje túto zeleninu ako vítané spestrenie pokrmov pre diabetickú aj redukčnú diétu.
spôn: 60 x 40 cm
HTS 75 - 80 g
AČOKČA - kolekcia KURIOZITY - "uhorka-paprika" Rastlinu možno pestovať všade tam, kde sa darí melónom, uhorkám a tykvím. Ide o lianu, ktorá potrebuje pre svoj rast dostatočne vysokú oporu a veľa miesta, bohato sa vetví. Dorastá až 8 metrov výšky. Odporúčame zaštipovať pri 2 m výšky pre podporenie väčšieho výnosu. Plody obsahujú pre ľudské zdravie dôležité horčiny a ďalej beta karotén, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia malých čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Mladé plody sa dajú jesť aj so semenami, zatiaľ čo zo starších plodov je už musíte odstrániť. Ačokču je možné plniť mletým mäsom, syrom, dusiť, zapekať, pridávať do šalátov a polievok. Ideálne je sterilizovaná vo sladkokyslom náleve.