Košík je prázdny
Kategória tovaru

Doudlebsko v kuchyni a pri stole - Jan Šimánek


Kniha pojednáva o ľudovej strave v národopisnom regióne Doudlebska, ktorý sa rozkladá medzi Českými Budějovicami, Českým Krumlovom, Kaplicou a Trhovými Svinmi.
Vaša cena 14,30
Vaša cena bez DPH 11,92
 
Dostupnosť Skladom 5 ks
Odosielame v piatok 10.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Kniha pojednáva o ľudovej strave v národopisnom regióne Doudlebska, ktorý sa rozkladá medzi Českými Budějovicami, Českým Krumlovom, Kaplicou a Trhovými Svinmi. Autor pri jej písaní vychádzal z rozprávania pamätníkov, odbornej literatúry, kroník a memoárov. Líči nielen podobu sedliackeho jedálnička pred sto a viac rokmi, ale aj ako vyzerali staré kuchyne a ohnisko, aké plodiny sa v minulosti pestovali, ako ľudia prežívali obdobie hladu a vojen, ako sa varilo na farách a panských sídlach, o svadbách ao posvietení alebo ako prebiehalo pečenie chleba, nakladanie kapusty či zabíjačka prasaťa. Záverečná kapitola prináša aj skutočné recepty na niektoré jedlá. Čitatelia tak vyvstáva pred očami pútavý a pritom reálny obraz všedného života juhočeského vidieka v 19. a 20. storočí.


Parametre

Autor: Jan Šimánek