Košík je prázdny
Kategória tovaru

Obilniny v ľudskej výžive - Stručné zhrnutie poznatkov so zvýšeným zameraním na problematiku lepku


Publikácie - Obilniny v ľudskej strave je súhrnom znalostí o obilninách používaných v ľudskej strave na začiatku 21. storočia.
Vaša cena 5,40
Vaša cena bez DPH 4,50
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok

Podrobný popis

Publikácia - Obilniny v ľudskej strave je súhrnom znalostí o obilninách používaných v ľudskej strave na začiatku 21. storočia. Zahŕňa poznatky o histórii pestovania obilnín, zložení ich zrna a benefity a riziká ich konzumácie. Všíma si choroby, ktoré môžu súvisieť s konzumáciou gliadínu - súčasti lepku obilnín. Na druhej strane sú v texte rozoberané benefity cereálnej – obilnej stravy – v jej pôsobení na ľudskú výživu. Publikácia je spoločným dielom chemikov, potravinárov, lekárov a nutričných terapeutov. Ing. Dany Gabrovská, Ph.D (PK SR) Ing. Ilona Hálová (ČZU Praha) Mgr. Ing. Diana Chrpová (VOŠZ a SOŠ Praha) Ing. Jarmila Ouhrabková (VÚPP) Ing. Marcela Sluková, Ph.D (VŠCHT Praha) Ing. Slavomíra Vavreinová, CSc. (VÚPP) Ing. Oldřich Famera, CSc. (ČZU Praha) Doc. MUDr. Pavol Kohout, PhD (FTN Praha) Doc. Ing. Ján Pánik, CSc (VŠCHT Praha) Ing. Pavol Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha) Publikácia Českej technologickej platformy pre potraviny.


Parametre

Autor: kol.