Košík je prázdny
Kategória tovaru

Ottolenghi - Kuchárka


„Varenie môže byť príjemné, jednoduché a naplňujúce, a pritom môže výsledok skvele vyzerať aj chutiť.
Vaša cena 22,70
Vaša cena bez DPH 18,92
 
Dostupnosť Skladom 2 ks
Odosielame v utorok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

„Varenie môže byť príjemné, jednoduché a naplňujúce, a pritom môže výsledok skvele vyzerať aj chutiť. Varenie nesmie byť protivná práca alebo nuda, môže byť dostupné každému, jasné a poctivé. Varenie a jedlo pre nás nepredstavuje hmlistý, vzdialený ideál, ale súčasť každodenného života, a tak to musí aj zostať." Dostali ste chuť uvariť niečo nové, dobré, nevšedné? Stačí prelistovať druhé vydanie prvej kuchárky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrať si. Kniha obsahuje zhruba 150 receptov na prípravu zaujímavých pokrmov, rozdelených do štyroch kapitol: Zelenina, strukoviny a obilniny, Mäso a ryby, Pečenie a sladkosti, Spižiareň. Nájdete v nej všetko od rôznych druhov mäsa cez okázalé šaláty po chleby aj torty - pokrmy pripravené s veľkou predstavivosťou, a pritom nie príliš zložité, vychádzajúce z mnohých kulinárnych tradícií od Blízkeho východu po severnú Afriku, Taliansku a Kalifornii. Z každého receptu na vás dýchnu charakteristické znaky Ottolenghiho varenia: veľkorysé gestá, vynaliezavé chuti, intenzívne farby a široká paleta zvláštnych surovín. Yotam Ottolenghi sa po obrovskom úspechu svojich reštaurácií a knihy Ottolenghi: The Cookbook (Kuchárka) radí k svetovým špičkám vo svojom odbore. Slávnosť mu prináša nielen písanie o jedle, ale aj originálny a úplne osobitý prístup k vareniu zeleninových pokrmov aj k samotným surovinám. Yotamova fantázia a kulinárska inšpirácia má korene v jeho rodisku, Jeruzaleme, meste stretávania mnohých rôznych kultúr, a je obohatená zážitkami z rôznych svetových miest, kde žil alebo pracoval. Jeho elegantná reštaurácia v Londýne hostí aj členov kráľovskej rodiny, ale slávny šéfkuchár s rovnakou mierou venuje aj širokej verejnosti. Delí sa o výborné receptúry a rady a prináša ich miliónom nadšených čitateľov aj televíznym divákom. U nás je autor známy okrem iného z relácií Stredomorská kuchyňa s Yotamom Ottolenghim a Jeruzalem na tanieri vysielaných TV Paprika. V nakladateľstve Slovart vyšli aj jeho knihy Hojnosť a Jeruzalem.


Parametre

Autor: Yotam Ottolenghi