Vaša cena | 23,00 € |
Vaša cena bez DPH | 19,17 € |
Dostupnosť | Skladom 5 ks |
Odosielame v pondelok 6.5. |
Pôst naberá rôznych podôb podľa danej tradície a náboženstva. Najbežnejšie je vzdať sa na určitú dobu mäsa. Pôstna kuchárka Pavla Drdela, ktorá teraz vychádza v novom vydaní, ukazuje, že to nemusí znamenať ochudobnenie sa o dobrú chuť jedla alebo radosť z varenia. Napriek používaniu lokálnych a sezónnych potravín predstavuje pestré pokrmy zo zeleniny, strukovín a občasného mlieka alebo vajec. Bohatosť, ktorú ponúka letné a jesenné mesiace, uchová naložené alebo usušené a použije v zimných receptoch. Okrem zimných jedál ale kniha obsahuje aj ďalších takmer 20 receptov z jarných, letných a jesenných surovín, a tak ukazuje, že s obohatením jedálneho lístka o bezmäsité pokrmy môžeme začať v akýkoľvek deň v roku.
Kniha obsahuje:
- viac ako 80 receptov na moderné a chutné bezmäsité hlavné jedlá, polievky a šaláty
- 60 návodov, ako uchovať sezónnu zeleninu vďaka fermentácii, nakladaniu, sušeniu, ako vyrobiť ochutené oleje alebo netradičné nápoje
- sezónne recepty na jar, leto, jeseň aj zimu z lokálnych surovín
- tipy na udržateľnejšie, bezodpadové varenie
- texty osvetľujúce pôstne obdobie od Hanky Zemanovej, Martiny Viktórie Kopeckej a ďalších
- bonusový recept na pomaly pečený zeler po znojemsku z programu MasterChef Česko 2022
Kúpou knihy podporujete Pôstnu zbierku Diakonie ČCE.
Pôstnu zbierku organizuje Stredisko humanitárnej a rozvojovej spolupráce Diakónie Českobratskej cirkvi evanjelickej od roku 2011. Prostriedky z tejto zbierky poputujú do Libanonu, kde podporia vzdelávanie detí z rodín, ktoré utiekli pred vojnou zo Sýrie.
Autor: Pavel Drdel
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov