Košík je prázdny
Kategória tovaru

Pražská kuchyňa bežná aj sviatočná - Pavel Růt


Pokús nájsť odpoveď na to, či pražská kuchyňa mala svoj vyhranený ráz, nie je celkom jednoduchý.
Vaša cena 16,20
Vaša cena bez DPH 13,50
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok 9.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Pokus nájsť odpoveď na to, či pražská kuchyňa mala svoj vyhranený ráz, nie je celkom jednoduchý. Praha nikdy nebol malou kultúrne uzavretou enklávou, naopak vždy sa jednalo o otvorené mesto prijímajúce stále nové vplyvy. V knihe Pražská kuchyňa bežná i sviatočná Pavel Růt predstavuje znovu svoje rozsiahle znalosti pražských dejín a ich najrôznejších aspektov. Preukazuje pritom nesmiernu erudíciu literárnu i umeleckú a jeho nový počin je ďalším cenným príspevkom k poznaniu málo známej tváre Prahy 19. storočia a jej každodennej histórie. Je určená nielen odborníkom a záujemcom o pragensie, ale môže poskytnúť aj praktické vodítko súčasným pražským reštaurátorom, gurmetom a gurmánom všetkého druhu. V knihe sú zastúpené recepty pokrmov v tom čase pre Prahu typické, ale aj zápisky z ciest na skúsenú, ktoré podnikali známi pražskí hoteliéri. Môžete sa zoznámiť s receptami na polievku pre chudobných, vojnovou kuchárkou, ale aj sviatočnou kuchyňou. To všetko prináša nevšedný pohľad na to, ako sa od roku 1800 dodnes pomerne radikálne menila kuchyňa, čo sa týka vybavenia, tak jedál, ktoré sa v nej varili.

Vydanie knihy podporilo hlavné mesto Praha.


Parametre

Autor: Pavel Růt