Košík je prázdny
Kategória tovaru

100 prírodných potravín - Yang Li


Keď si vyberáte, aké potraviny budete každý deň jesť, pravdepodobne premýšľate, aká je ich chuť aj výživná hodnota.
Vaša cena 18,90
Vaša cena bez DPH 15,75
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v pondelok 13.5.

Podrobný popis

Keď si vyberáte, aké potraviny budete každý deň jesť, pravdepodobne premýšľate, aká je ich chuť aj výživná hodnota. Možno ste však nevedeli, že určité potraviny a pokrmy môžete využiť aj na posilnenie svojho zdravia, či dokonca na liečbu najrôznejších zdravotných problémov. Na prevenciu a liečbu chorôb používa tradičná čínska medicína (TČM) už mnoho rokov terapiu jedlom. Pred viac ako 400 rokmi zhromaždil lekár a prírodovedec Li Shizhen (1518-1593) tieto znalosti v obsiahlom spise nazvanom Súpis bylín a stromov. Obsažný materiál tohto klasického diela vysvetľuje naša kniha zrozumiteľným, populárno-vedeckým jazykom.
Súpis bylín a stromov je nielen matériou medikou, teda klasifikáciou potravín a liečiv, ale je to aj súbor zdravých receptov. V našej knihe autorka predstavuje bezmála 100 potravín a popisuje ich vlastnosti a techniku prípravy. Kniha tiež obsahuje mnoho farebných ilustračných fotografií k uvedeným potravinám a pokrmom, takže osvojiť si praktické znalosti terapie jedlom a porozumieť starostlivosti o zdravie z pohľadu TČM bude pre vás jednoduchšie. Zoznámite sa s prírodnými potravinami vybranými zo Súpisu bylín a stromov a dozviete sa, ako si zachovávať zdravie pomocou terapie jedlom, teda s využitím obyčajných obilnín, mäsa, zeleniny a ovocia.

V tejto knihe sa dozviete:

• ako zistiť svoju telesnú konštitúciu a podľa nej si zvoliť vhodnú stravu
• aké sú vzťahy medzi rôznymi povahami, farbami a chuťami potravín a naším zdravím
• aké jedlá a potraviny jesť v každom ročnom období na posilnenie fyzickej kondície
• ako sa dá jednoducho a účinne využiť terapia jedlom pri bežných ochoreniach


Súpis bylín a stromov je majstrovské dielo, jedna z klasických prác tradičnej čínskej medicíny, ktorú spísal lekár z obdobia dynastie Ming (1368-1644) Li Shizhen (1518-1593). Li Shizhen svoju knihu zostavoval mnoho rokov a kombinuje v nej vlastné znalosti a skúsenosti s poznatkami a úspechmi svojich predchodcov na poli bylinnej terapie. Ide tiež o systematickú encyklopédiu tradičnej čínskej medicíny do 16. storočia. Súpis bylín a stromov bol preložený do viac ako 20 jazykov z celého sveta.
Múdrosť tradičnej čínskej medicíny nás učí, že jedlom môžeme nielen zahnať hlad a uspokojiť chuťové bunky, ale aj zabrániť chorobám a posilniť svoje zdravie. V Číne sa stalo už od dávnych čias tradíciou vyživovať telo prírodnými netoxickými potravinami. Tieto poznatky a skúsenosti môžeme aplikovať aj vo svojom živote, stačí si položiť zopár otázok: Aké potraviny z toho obrovského množstva, ku ktorému mám dennodenne prístup, sú pre mňa vhodné? Aký majú tieto potraviny účinok? Môžete sa naučiť jesť správne jedlá v správny čas, a zistíte, že terapia jedlom je oveľa menej nákladná ako liečba liekmi a že suroviny používané pri terapii jedlom sú prírodné a bez vedľajších účinkov.


Parametre

Autor: Yang Li