Košík je prázdny
Kategória tovaru

2010:Druhá vesmírna odysea - Arthur C. Clarke


Ku kozmickej lodi Discovery, osamotene plávajúcej hlbokým vesmírom od doby, čo David Bowman prešiel "Hviezdnou bránou", sa vydáva nová medzinárodná expedícia.
Vaša cena 12,10
Vaša cena bez DPH 10,08
 
Dostupnosť Skladom 2 ks
Odosielame v pondelok 6.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Ku kozmickej lodi Discovery, osamotene plávajúcej hlbokým vesmírom od doby, čo David Bowman prešiel "Hviezdnou bránou", sa vydáva nová medzinárodná expedícia. Jedným z cieľov výpravy je objasnenie tragických udalostí, ktoré sa na Discovery odohrali. Ale tým najdôležitejšou úlohou je prieskum záhadného vesmírneho telesa úplne pravidelných tvarov. Ide o prírodný úkaz, alebo o výtvor mimozemskej civilizácie? Znamená teleso pre ľudstvo hrozbu, alebo mu naopak môže prospieť? Vynárajú sa tisíce rôznych otázok a zodpovedanie čo i len časti z nich môže navždy zmeniť chápanie samej podstaty existencie vesmíru a tým aj budúcnosť ľudského druhu...

Ak by sme mali zvoliť symbol vedecko-fantastickej literatúry v jej najčistejšej podobe, bol by to práve veľmajster žánru Arthur Charles Clarke (1917-2008). Science fiction sa ako spisovateľ venoval od roku 1946 az jeho raných diel sú najznámejšie romány Koniec detstva a Mesto a hviezdy. Z neskorších kníh môžeme menovať Mesačný prach či prestížnymi žánrovými cenami odmenené Stretnutie s Rámou a Rajské fontány. Román 2001: Vesmírna odysea vznikal súbežne so slávnym rovnomenným filmom Stanleyho Kubricka, ktorý sa stal na dlhé roky príslovečným etalónom filmovej vedecko-fantastickej tvorby. V nasledujúcich rokoch sa k nemu Clarke vrátil v troch románových pokračovaniach. Počas jeho dlhého života sa mu dostalo mnohých pôct, z ktorých menujeme nomináciu na Nobelovu cenu za mier či titul rytiera.


Parametre

Autor: Arthur C. Clarke