Knižka je spísaná so zreteľom na moderné poznatky o vstrebávaní cukrov v tenkom čreve z rôznych potravín. Sú tu podrobne rozobrané oba základné typy cukrovky – diabetes mellitus I. typu a II. typu, možnosť vzniku komplikácií a podstata liečby a diéty.
Vysvetlené sú základné pojmy, energetická hodnota, typy sacharidov a ich množstvo v potravinách. Je tu vysvetlená podstata rýchlosti vstrebávania sacharidov a definície glykemického indexu a jeho aplikácie v diéte pacientov.
Knižka obsahuje 100 receptov doplnených obsahom energie, jednotlivých živín.
Kniha je príručkou pacienta, aby bol schopný zostaviť jedálniček, ktorý zodpovedá jeho diéte.
Autor: Veronika Frantová, Zdeněk Rušavý
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov