Košík je prázdny
Kategória tovaru

Dôvernosti z kuchyne


Takmer pred dvadsiatimi rokmi sa v časopise The New Yorker objavil neblaho preslávený článok "Než sa pustíte do jedla, čítajte nasledujúce!" od vtedy málo známeho šéfkuchára Anthonyho Bourdaina.
Predaj ukončený

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Takmer pred dvadsiatimi rokmi sa v časopise The New Yorker objavil neblaho preslávený článok „Než sa pustíte do jedla, čítajte nasledujúce!“ od vtedy málo známeho šéfkuchára Anthonyho Bourdaina. Svojimi postrehmi o tom, čo sa deje za dverami kuchyne, nešetril ničí chuťové bunky. Článok vyvolal senzáciu a kniha, ktorá vďaka tomu vznikla, dnes už klasickej Dôvernosti z kuchyne, sa stala ešte väčšou senzáciou a úspešným bestsellerom s viac ako jedným miliónom vydaných výtlačkov. Bourdain sa v nej úprimne spovedá, je návykovo jazdivý, úplne nemilosrdný a nič nezatajuje. Jeho príbehy z kuchyne sú šokujúce, odhaľujú drsné praktiky „vysokej kuchyne“, ale sú aj vtipné, zábavné… a pravdivé. Bourdainove spomienky na roky strávené v reštaurátorstve teraz vychádzajú rozšírené o doposiaľ nepublikovaný materiál. Iste vás nadchnú Tonyho ručne písané poznámky, zaujme rozhovor s jeho editorom as chuťou sa začítate do predhovoru Érica Riperta, kuchára, autora a televíznej osobnosti špecializujúcej sa na francúzsku kuchyňu. Anthony Bourdain odhaľuje: „Teraz už chápem, prečo sa tá kniha kuchárom páči a prečo sa pozdáva aj ďalším ľuďom z brandže. Nespočetnekrát som počul: ‚Popísal si môj život, kamoš.'“


Parametre

Autor: Anthony Bourdain