Košík je prázdny
Kategória tovaru

Jedová doba 9 - Cukor


Je „biele zlato“ v skutočnosti „bielym jedom“? Stali sme sa obeťami nedozernej manipulácie?
Vaša cena 14,50
Vaša cena bez DPH 12,08
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v piatok

Podrobný popis

Je „biele zlato“ v skutočnosti „bielym jedom“? Stali sme sa obeťami nedozernej manipulácie? Nezáleží na tom, či sa jedná o bežný repný, trstinový alebo konzumný cukor, takzvanú sacharózu, či vysokofruktózový kukuričný sirup. Konzumácia tejto látky vo všetkých jej podobách neustále stúpa, je obsiahnutá takmer vo všetkom – v raňajkových cereáliách, osviežujúcich nápojoch, v zmrzline aj chlebe, a dokonca aj v cigaretách. Cieľom tejto knihy je vysvetliť, prečo je nutné cukry považovať za dôvodne podozrivé a ako sme sa dostali do súčasnej situácie, keď: • tretina všetkých dospelých trpí obezitou, • dve tretiny dospelých nadváhou, • takmer každý siedmy je diabetik • a každý štvrtý až piaty umiera na rakovinu. Pritom až donedávna prevládal názor, že „osladiť si život“, kedykoľvek sa cítime unavení, vystresovaní či bez energie, je úplne normálne, a hlavne úplne neškodné. Autorom tejto prelomovej práce, založenej na dlhoročnom podrobnom investigatívnom výskume, ktorý spĺňa aj prísne kritériá pre preukazný materiál na súde, je novinár Gary Taubes, pôvodnou profesiou fyzik, ktorý sa neskôr zameral na problematiku z oblasti medicíny a vedy o výžive.


Parametre

Autor: Gary Taubes