Mandle sú veľmi bohaté na horčík, ktorý v kombinácii s vápnikom nášmu telu zaručuje pevnosť nechtov, vlasov a zdravú pokožku. Ďalej je horčík potrebný pre správnu činnosť srdca a nervovej sústavy, preto je konzumácia mandlí často odporúčaná pri najrôznejších psychických poruchách a neurózach. Mandle pre nás však nie sú významné iba vďaka vysokému obsahu horčíka, ale sú tiež bohaté na proteíny, vitamín B1, B6 a E. Pravidelná konzumácia mandlí preto priaznivo pôsobí proti demineralizácii kostí alebo osteoporóze, dodáva kostiam a svalom pevnosť a pomáha nám prekonávať únavu a depresie . ALERGÉNY: Produkt obsahuje škrupinkové plody, mlieko-laktózu a môže obsahovať stopy arašidov.
Alergény: produkt obsahuje sójové bôby, mlieko a môže obsahovať podzemnicu olejnú (arašidy)
Zloženie: čokoládová poleva bonnerex 69% (cukor, rastlinný tuk palmový, srvátka z mlieka, ryžová múka, kakao 2,6%, slnečnicový lecitín E322), mandle 31%
Skladovanie: skladujte v suchu pri teplote najviac 20 °C a relatívnej vlhkosti najviac 65 %.
Nutričné hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2386/573 |
Bielkoviny (g) | 9,1 |
Tuky (g) | 37,7 |
Z toho nasýtené mastné k. (g) | 13,7 |
Sacharidy (g) | 47,2 |
Z toho cukry (g) | 43,8 |
Vláknina (g) | 4,5 |
Soľ (g) | 0,2 |
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov