Košík je prázdny
Kategória tovaru

Pivovarstvo - teória a prax výroby piva


Kniha „Pivovarstvo“ pojednáva v šestnástich kapitolách o celom procese výroby piva.
Vaša cena 112,30
Vaša cena bez DPH 93,58
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Kniha „Pivovarstvo“ pojednáva v šestnástich kapitolách o celom procese výroby piva. Prvá kapitola sa zaoberá surovinami potrebnými na výrobu piva (slad, chmeľ a chmeľové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátna kapitola je venovaná pivovarským kvasinkám. Hlavnú časť publikácie tvoria kapitoly, v ktorých je podrobne popísaná výroba piva od prípravy mladiny na varni, cez hlavné kvasenie a dokvasovanie, filtráciu (vrátane odstreďovania a membránových techník) až po pasteráciu a stáčanie. V knihe sú porovnávané vlastnosti rôznych druhov pív, fyzikálno-chemická a senzorická stabilita piva, vysvetlený proces starnutia piva a hodnotenie jeho kvality. Samostatné kapitoly sa zaoberajú enzýmami dôležitými pre výrobu piva, mi krobiológiou pivovarskej výroby, riadením kvality, hygienou a sanitáciou výrobných zariadení, energetickým hospodárstvom a problematikou odpadových vôd a emisií. Záver knihy je venovaný zdravotným aspektom piva. Jednotlivé kapitoly sú väčšinou zahájené krátkym prehľadom historického vývoja, nasledujú teoretické základy, prehľad používaných technológií vrátane inovácií, laboratórnej kontroly a pod. Každá kapitola je doplnená veľmi bohatým zoznamom literárnych citácií. Kniha je rozsahom a poňatím určená študentom bakalárskeho, magisterského a doktorandského štúdia pivovarstva, ďalej pivovarským odborníkom av neposlednom rade aj nadšencom z radov laickej verejnosti, ktorí sa chcú o tradičnom českom odbore dozvedieť viac podrobností. Autori opäť doplnili jednotlivé kapitoly o aktuálne informácie týkajúce sa nových technológií, zariadení a vedeckých poznatkov vrátane odkazov na nové zdroje informácií. Osvedčená štruktúra publikácie však zostáva zachovaná.