Vaša cena | 112,30 € |
Vaša cena bez DPH | 93,58 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame vo štvrtok |
Kniha „Pivovarstvo“ pojednáva v šestnástich kapitolách o celom procese výroby piva. Prvá kapitola sa zaoberá surovinami potrebnými na výrobu piva (slad, chmeľ a chmeľové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátna kapitola je venovaná pivovarským kvasinkám. Hlavnú časť publikácie tvoria kapitoly, v ktorých je podrobne popísaná výroba piva od prípravy mladiny na varni, cez hlavné kvasenie a dokvasovanie, filtráciu (vrátane odstreďovania a membránových techník) až po pasteráciu a stáčanie. V knihe sú porovnávané vlastnosti rôznych druhov pív, fyzikálno-chemická a senzorická stabilita piva, vysvetlený proces starnutia piva a hodnotenie jeho kvality. Samostatné kapitoly sa zaoberajú enzýmami dôležitými pre výrobu piva, mi krobiológiou pivovarskej výroby, riadením kvality, hygienou a sanitáciou výrobných zariadení, energetickým hospodárstvom a problematikou odpadových vôd a emisií. Záver knihy je venovaný zdravotným aspektom piva. Jednotlivé kapitoly sú väčšinou zahájené krátkym prehľadom historického vývoja, nasledujú teoretické základy, prehľad používaných technológií vrátane inovácií, laboratórnej kontroly a pod. Každá kapitola je doplnená veľmi bohatým zoznamom literárnych citácií. Kniha je rozsahom a poňatím určená študentom bakalárskeho, magisterského a doktorandského štúdia pivovarstva, ďalej pivovarským odborníkom av neposlednom rade aj nadšencom z radov laickej verejnosti, ktorí sa chcú o tradičnom českom odbore dozvedieť viac podrobností. Autori opäť doplnili jednotlivé kapitoly o aktuálne informácie týkajúce sa nových technológií, zariadení a vedeckých poznatkov vrátane odkazov na nové zdroje informácií. Osvedčená štruktúra publikácie však zostáva zachovaná.
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov