Košík je prázdny
Kategória tovaru

Prirodzená strava našich predkov - Pre pevné zdravie a dlhý život


Nora Gedgaudas nás v tejto knihe zoznámi s prirodzeným a zdravým spôsobom života našich pradávnych predkov v čase pred rozvojom poľnohospodárstva a so zistením antropológov, že s nástupom poľnohospodárstva sa zhoršila...
Vaša cena 22,00
Vaša cena bez DPH 18,33
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok

Podrobný popis

Nora Gedgaudas nás v tejto knihe zoznámi s prirodzeným a zdravým spôsobom života našich pradávnych predkov v čase pred rozvojom poľnohospodárstva a so zistením antropológov, že s nástupom poľnohospodárstva sa zhoršila naša telesná stavba a zdravie, začali sme trpieť častejšími vrodenými vadami, zubným kazom, podvýživou a radom najrôznejších chorôb. Názorne nám ukáže, ako naša súčasná strava s vysokým obsahom sacharidov a nízkym príjmom tukov je na hony vzdialená strave pradávnych lovcov a zberačov, na ktorú sme geneticky naprogramovaní a ktorá obsahovala vysoké percento tukov a umiernené množstvo bielkovín, a vysvetlí nám, ako je táto naša moderná strava príčinou nielen terajšej epidémie nadváhy, ale aj nutkavých chutí na nezdravé potraviny, porúch nálady, kognitívnych problémov a „civilizačných chorôb“ – napríklad rakoviny, osteoporózy, metabolického syndrómu (inzulínovej rezistencie), srdcových chorôb a duševných ochorení. Na základe najnovších objavov o podstate stravy lovcov a zberačov a rozsiahlych znalostí z oblasti evolučnej fyziológie, biochémie, metabolizmu, výživy a chronických a degeneratívnych chorôb nám Nora ukazuje holistický životný štýl na dosiahnutie skutočného telesného i duševného zdravia a dlhovekosti. Vysvetlí nám, ako je naše telo z fyziologického hľadiska nastavené a ako potrebuje prijímať zvýšené množstvo tukov, umiernené množstvo bielkovín a iba minimálne množstvo sacharidov, a akú dôležitú úlohu v našej strave hrajú omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú funkciu našej nervovej sústavy a mozgu. Podrobne sa tiež zaoberá výživovými problémami, ktoré sa môžu spojiť s konzumáciou obilnín, lepku, sóje, mliečnych výrobkov a škrobnatej zeleniny; odporučí nám najvhodnejšie tuky a oleje pre naše zdravie a ukáže nám, ktorým tukom a olejom je naopak najlepšie sa vyhýbať. V ďalšej časti knihy sa potom dozviete o dôležitosti vitamínu D pri liečbe rakoviny a prevencii chorôb; o tom, akú významnú úlohu majú nasýtené tuky a cholesterol pre naše telo a ako strava ovplyvňuje naše duševné zdravie, pamäť, kognitívne funkcie, hormonálnu rovnováhu a starnutie buniek. Táto kniha vám vďaka názorným a zrozumiteľným pokynom, receptom a konkrétnym výživovým odporúčaniam predkladá dlhodobo udržateľné stratégie pre moderný prístup k stravovaniu a cvičeniu, ktorý vychádza z prirodzenej stravy našich predkov a ktorý vám pomôže zmierniť stres a úzkosť, schudnúť, skvalitniť svoj spánok a zlepšiť svoju náladu, zvýšiť hladinu energie, posilniť imunitu, zlepšiť svoje duševné schopnosti, ušetriť peniaze za nákup potravín a žiť šťastnejšie a dlhšie.


Parametre

Autor: Nora Gedgaudas