Košík je prázdny
Kategória tovaru

Skvasené - Kvasenie nie je raketová chirurgia!


Máte túžbu začať a neviete, z akého konca to vziať? Alebo už ste niečo skúsili, ale nedarí sa?
Vaša cena 26,80
Vaša cena bez DPH 22,33
 
Dostupnosť Skladom 1 ks
Odosielame vo štvrtok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Máte túžbu začať a neviete, z akého konca to vziať? Alebo už ste niečo skúsili, ale nedarí sa? Urobte to jednoducho. Kvasenie a kysnutie patrí pravdepodobne k najstaršiemu spôsobu konzervácie jedla a získavaniu nových chutí. Len si predstavte toho pračloveka, ktorý nechal stáť omylom cez deň obilnú kašu v teple, napršalo mu do nazbieraných malín alebo zabudol rybičky v nádobe s morskou vodou a našiel ich až za pár týždňov. Zvedavý pračlovek ochutnal (v prípade nakvasenej kaše ju teda ale ešte musel upiecť) a hľa – objavil malinové víno, rybiu omáčku a kváskové pečivo. A to je práve jedno z kúziel kvasenia – na domácu prípravu nepotrebujete veľa vecí, nič extra nemusíte vedieť a možnosti sú také široké, že určite nájdete niečo, čo vám bude chutiť. Nebojte sa zlyhať a hlavne sa do toho pustite. S touto knihou získate predstavu o tom, čo znamená živiť človeka aj jeho mikróby, ako si pripravovať zmysluplné a široko využiteľné fermenty a zostavovať z nich plnohodnotné pokrmy. Cieľom každého receptu je, aby jedlo hotové do pár minút bolo aj chuťovo bohaté, plné textúr a vôní a bolo synbiotické, čiže aby obsahovalo zásadný podiel odporúčanej dennej porcie vlákniny a zároveň aj živé mikroorganizmy. Vláďa i Zuzka túto tému doslova žijú každý deň už viac ako desať rokov a predkladajú svoje skúsenosti s obľúbenými fermentmi a receptami, bez ktorých už si svoje každodenné jedlo nevedia predstaviť.