Košík je prázdny
Kategória tovaru

Štyri ročné obdobia na tanieri - Jiří Babica


Životným poslaním autorov tejto jedinečnej knihy je varenie. Prvýkrát sa stretli v roku 1978, na Václavskom námestí v kuchyni hotela Ambassador, kde bol Jaroslav šéfkuchárom a Jiří k nemu nastúpil ako kuchársky …
Vaša cena 14,20
Vaša cena bez DPH 11,83
 
Dostupnosť Skladom 2 ks
Odosielame vo štvrtok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Životným poslaním autorov tejto jedinečnej knihy je varenie. Prvýkrát sa stretli v roku 1978, na Václavskom námestí v kuchyni hotela Ambassador, kde bol Jaroslav šéfkuchárom a Jiří k nemu nastúpil ako kuchársky talent. "Bol to náš progresívny elév," spomína nestor českých kuchárov a jeho kolega dopĺňa: "Už vtedy som si uvedomil, že sa pre toto povolanie narodil." Ich životné cesty sa potom oblúkom osudovo preťali na Barrandove. Štyri ročné obdobia sú ich prvým spoločným knižným projektom. Jaroslav Sapík, špička v kuchárskom odbore a propagátor českej kuchyne doma aj v zahraničí, varí pre širokú verejnosť a hlavne pre hostí vo svojej rodinnej reštaurácii. Jiří Babica je jeden z našich najobľúbenejších televíznych kuchárov a jeho doménou je varenie určené pre všetkých. "Vždy som chcel, aby si moje recepty zvládol pripraviť každý doma sám a mal z varenia radosť." Rytmus striedajúcich sa ročných období sprevádza aj ich spoločnú knihu a lahodne sa vinie celým rokom. Používajú pri tom veľa surovín, ktoré sú v danej ročnej dobe prirodzene dostupné a patria do nej. K jari patrí kozí syr, mladé teľacie alebo šťavel, na leto čerešne a ryby, na jeseň slivky a zverina - a zima, to je samozrejme česká zabíjačka. Pokiaľ tomu rozumiete, stane sa vám táto kniha radosťou aj inšpiráciou.


Parametre

Autor: Jiří Babica