Košík je prázdny
Kategória tovaru

Umenie francúzskej kuchyne


Svetoznáma biblia kulinárskeho umenia a základná príručka všetkých milovníkov francúzskej kuchyne.
Vaša cena 28,80
Vaša cena bez DPH 24,00
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Svetoznáma biblia kulinárskeho umenia a základná príručka všetkých milovníkov francúzskej kuchyne. Pokiaľ máte radi dobré jedlo a aspoň občas si niečo uvaríte, určite vás už napadlo, aké by to bolo, keby ste si pripravili nejakú skutočnú francúzsku špecialitu podľa zaručene pravého francúzskeho receptu. Možno ste sa o to aj pokúšali a po prvých úspechoch dostali chuť na ďalšie dobroty. V tom prípade určite s nadšením uvítate kuchárku Umenie francúzskej kuchyne od jednej z najväčších znalkýň francúzskych receptov, americkej spisovateľky a známej televíznej osobnosti Julie Childovej, ktorej život inšpiroval tvorca filmu Julie a Julia, v ktorom si hlavnú úlohu zahrala jedinečná Meryl. Umenie francúzskej kuchyne je úctyhodne objemná, mimoriadne podrobne, ale zároveň prehľadne spracovaná príručka ponúkajúca celkom päťstodvadsaťštyri receptov, ktoré osobne preverila sama Childová as ňou niekoľko generácií amatérskych i profesionálnych kuchárok a kuchárov z celého sveta – ale zďaleka nielen to. Nájdete v nej detailné rady, ako správne používať jednotlivé suroviny a ingrediencie, ako vyberať a pripravovať zeleninu, ovocie, ryby aj červené mäso, ako jedlo zladiť s prílohami a nápojmi. Childová ukazuje, ako francúzski majstri kuchárskeho umenia krájajú a porciujú, aké používajú riady, ako doslova čarujú s vínom. Samotné recepty sú rozdelené do desiatich kapitol, na počiatku ktorých vždy nájdete stručný úvod do „témy“. Naučíte sa variť francúzske polievky, predjedlá, hlavné jedlá aj dezerty. Dozviete sa veľa zaujímavého o francúzskych omáčkach, ktoré sú podľa mnohých skutočnou korunou každého dobrého jedla, o jednotlivých druhoch mäsa, hydiny, rýb a zeleniny. Všetky recepty sú stručné a zrozumiteľné, pretože Childová vždy myslela predovšetkým na amatérov, a samozrejme nechýbajú ani presné údaje o jednotlivých ingredienciách. Umenie francúzskej kuchyne už viac ako štyri desaťročia slúži ako bohatý zdroj poučenia a inšpirácie gurmánom celého sveta a určite ponúkne množstvo skvelých zážitkov aj vám. „Jedna z najúchvatnejších príručiek dvadsiateho storočia, ktorá ovplyvnila niekoľko generácií nielen amerických kuchárok.“ New York Times „Mimoriadne užitočná kniha, s pomocou ktorej ľahko preniknete do tajov francúzskej kuchyne.“ Gourmet Food „Nepostrádateľný pomocník všetkých, ktorí radi (dobre). goodcooking.com


Parametre

Autor: Julia Childová, Louisette Berthollová, Louisette Berthollová