Košík je prázdny
Kategória tovaru

2001:Vesmírna odysea - Arthur C. Clarke


Na Mesiaci je nájdený záhadný objekt. Dôsledky objavu sú natoľko významné, že je kvôli nemu vôbec po prvýkrát vyslaná ľudská posádka hlboko do Slnečnej sústavy.
Predaj ukončený

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Na Mesiaci je nájdený záhadný objekt. Dôsledky objavu sú natoľko významné, že je kvôli nemu vôbec po prvýkrát vyslaná ľudská posádka hlboko do Slnečnej sústavy. Ale ešte než výprava dosiahne cieľ, vyskytnú sa problémy narastajúce do desivých rozmerov… Slávny román napísaný v čase, keď pristátie na Mesiaci bolo ešte iba snom, pretvorený do jedného z najvýznamnejších filmov všetkých čias, strhujúci, prorocký. 2001: Vesmírna odysea je príbehom o pretrvávajúcej otázke miesta človeka vo vesmíre.

Ak by sme mali zvoliť symbol vedecko-fantastickej literatúry v jej najčistejšej podobe, bol by to práve veľmajster žánru Arthur Charles Clarke (1917-2008). Science fiction sa ako spisovateľ venoval od roku 1946 az jeho raných diel sú najznámejšie romány Koniec detstva a Mesto a hviezdy. Z neskorších kníh môžeme menovať Mesačný prach či prestížnymi žánrovými cenami odmenené Stretnutie s Rámou a Rajské fontány. Román 2001: Vesmírna odysea vznikal súbežne so slávnym rovnomenným filmom Stanleyho Kubricka, ktorý sa stal na dlhé roky príslovečným etalónom filmovej vedecko-fantastickej tvorby. V nasledujúcich rokoch sa k nemu Clarke vrátil v troch románových pokračovaniach. Počas jeho dlhého života sa mu dostalo mnohých pôct, z ktorých spomeňme nomináciu na Nobelovu cenu za mier či titul rytiera.


Parametre

Autor: Arthur C. Clarke