Košík je prázdny
Kategória tovaru

Soľ, tuk, ocot, žiar - Ako zvládnuť základné prvky dobrého varenia


Táto netradičná kuchárka vydaná v angličtine prestížnym vydavateľstvom Simon & Schuster zapôsobila ako hotové zjavenie.
Predaj ukončený

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Táto netradičná kuchárka vydaná v angličtine prestížnym vydavateľstvom Simon & Schuster zapôsobila ako hotové zjavenie. Najmenej 20 významných denníkov a časopisov vrátane londýnskych Times ju nominovalo na knihu roka, v rebríčku New York Times sa umiestnila medzi bestsellermi roku 2018 a získala cenu Jamesa Bearda, udeľovanú najlepším kuchárskym knihám. Čoskoro sa tiež dočkala prekladov do mnohých cudzích jazykov. Jej autorka zhrnula desaťročia svojej profesionálnej praxe do štyroch jednoduchých prvkov, bez ktorých sa žiadne jedlo nezaobíde. Soľ, ktorá zvýrazňuje chuť, tuk, ktorý je nositeľom chuti a zároveň ovplyvňuje konzistenciu jedla, ocot a každá ďalšia kyslá prísada chuť vyrovnáva, a potom nastupuje žiaru, teda tepelné spracovanie. V knihe samozrejme nechýbajú recepty, ale nejde tu len o suchopárny zoznam ingrediencií a popis prípravy – všetko je podané vtipne a so švihom. Podobne originálne a výstižné sú aj ilustrácie a množstvo grafov, ktoré napovedia aj začínajúcim kuchárom a kuchárkam, ako, prečo a kedy čo uvariť as čím jednotlivé jedlá kombinovať. Hoci je dosť priestoru venované rôznym úpravám mäsa, na svoje si prídu aj vegetariáni. Na samý záver sú uvedené vzorové menu pre rôzne príležitosti. Veríme, že sa táto kniha stane vítaným obohatením nielen knihovníčok, ale najmä kuchyňou českých čitateľov a čitateľiek.


Parametre

Autor: Samin Nosratová