Košík je prázdny
Kategória tovaru

1920-2020 Praha - Tokio - Klára Pučerová


Publikácia na 320 stranách predstavuje architektúru v priebehu celého storočia, od japonských stavieb Jána Letzela, Bedřicha Feuersteina a najmä Antonína Raymonda, ktorý je označovaný za jedného zo zakladateľov.
Vaša cena 27,00
Vaša cena bez DPH 22,50
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame vo štvrtok 16.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Publikácia na 320 stranách predstavuje architektúru v priebehu celého storočia, od japonských stavieb Jána Letzela, Bedřicha Feuersteina a najmä Antonína Raymonda, ktorý je označovaný za jedného zo zakladateľov modernej architektúry v Japonsku, až po aktuálnu tvorbu mladej generácie. Čitatelia sa zoznámia s ohlasmi japonskej tvorby pri českej avantgarde, vplyvom vily Kacura v povojnovom období, urbanistickým vývojom japonských veľkomiest, utopickými víziami superštruktúr týčiacich sa nad mestami zo šesťdesiatych rokov, vzťahom k umeniu alebo postojom k tradičnej architektúre, regionalizmu. Priestor je venovaný aj úspešnému československému pavilónu na Expo 70 v Osake, význame sklárskeho umenia, reflexii japonských záhrad, ale aj estetike a architektúre čajového obradu, pamiatkovej starostlivosti alebo špecifickému poňatiu priestoru ma. Vymenované tematické okruhy sprevádza aj množstvo reprodukcií umeleckých diel a fotografií českých a japonských autorov. Čitateľsky zaujímavé môže byť niekoľko kapitol pojatých formou rozhovoru s architektmi i teoretikami, napríklad exkluzívne interview s Fudžimorim Terunobuom a Vladimírom Šlapetom.

Katalóg k výstave pripravenej v rámci osláv výročia 100 rokov vzťahov medzi Japonskom a Českou republikou pod záštitou Tomáša Petříčka, ministra zahraničných vecí Českej republiky, a pod čestnou záštitou Veľvyslanectva Japonska v ČR.

TEXTY Helena Čapková, Vlasta Čiháková Noshiro, Fujimori Terunobu, Milan Hlaveš, Kuma Kengo, Dan Merta, Terézia Nekvindová, Osamu Okamura, Klára Pučerová, David Vávra, Ján Vranovský, Karel Vranovský, Liana Rosinová, Sakurai Yoshi Vladimír Šlapeta, Peter Šmídek, Adam Štech, Aleš Trnka, Zdeňka Nemcová Zedníčková


Parametre

Autor: Dan Merta, Klára Pučerová