Košík je prázdny
Kategória tovaru

1964: Oči búrky - Paul McCartney


"Zrazu sa na nás upierali milióny očí a vytvárali obraz, na ktorý nikdy nezabudnem." Paul McCartney Unikátna veľkoformátová darčeková kniha fotografií a spomienok Sira Paula McCartneyho z prelomového …
Vaša cena 61,10
Vaša cena bez DPH 50,92
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v pondelok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

"Zrazu sa na nás upierali milióny očí a vytvárali obraz, na ktorý nikdy nezabudnem."
Paul McCartney

Unikátna veľkoformátová darčeková kniha fotografií a spomienok Sira Paula McCartneyho z prelomového obdobia legendárnych The Beatles.
275 doteraz nepublikovaných čiernobielych a farebných fotografií, ktoré autor po takmer šesťdesiatich rokoch našiel vo svojom archíve.

Fotografie zhotovené Paulom McCartneym na 35mm film, prevažne doteraz nepublikované, zachytávajú prevratné obdobie od konca roku 1963 do začiatku roka nasledujúceho, kedy sa The Beatles stali medzinárodnou senzáciou a zmenili beh hudobných dejín. Okrem 275 fotografií mapujúcich tieto mesiace v šiestich mestách - Liverpoole, Londýne, Paríži, New Yorku, Washingtone a Miami - kniha 1964: Oči búrky obsahuje:
Predslov z pera Paula McCartneyho vracajúci sa k šialenstvu, ktoré The Beatles rozpútavali v britských koncertných sálach a ktoré predchádzalo hystérii, ktorá kapelu sprevádzala na prvom americkom turné.
Autentické osobné spomienky, ktoré spoločne s fotografiami z jednotlivých miest vytvárajú jedinečnú správu o období, na ktoré McCartney spomína ako na "Oči búrky" aj o tom, čo sa dialo ďalej v roku 1964.
Esej "Beatleland", v ktorej harvardská historička a esejistka časopisu New Yorker Jill Lepore opisuje, ako sa z The Beatles stal prvý skutočne globálny popkultúrny fenomén.

Elegantne spracovaná kniha 1964: Oči búrky prináša dramatický záznam prvej zaoceánskej cesty, ktorú The Beatles podnikli, a zachytáva radikálny posun v kultúre mladých ľudí, ktorý vykryštalizoval roku 1964.

"V roku 1964 ste mohli namieriť objektív fotoaparátu na svet. Aké šialenstvo by ste však zachytili, akú krásu, radosť a zbesilosť?"
Jill Lepore


Parametre

Autor: Paul McCartney