Košík je prázdny
Kategória tovaru

Dobré veci nie sú zlé. Kniha zdravšieho varenia a pečenia - Marie Noe


Mnoho ľudí si praje zmeniť svoje stravovacie návyky, chcú variť inak, zdravšie, ale nevedia, ako začať.
Vaša cena 11,20
Vaša cena bez DPH 9,33
 
Dostupnosť Skladom 1 ks
Odosielame v pondelok 27.5.

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Mnoho ľudí si praje zmeniť svoje stravovacie návyky, chcú variť inak, zdravšie, ale nevedia, ako začať. Práve pre nich je určená táto kniha. Ponúka jednoduché recepty pre všedné dni a praktické rady a informácie pre orientáciu v džungli rozporuplných názorov na zdravú stravu. A pretože autorka sa dlhodobo venuje aromaterapii, nájdete v knihe aj informácie, ako využiť prírodné éterické oleje na aromatizáciu pokrmov. Autorka zhrnula a utriedila svoje skúsenosti a nazhromaždené informácie o zdravej výžive, ktorou sa začala sústavnejšie a ucelenejšie zaoberať po narodení syna. Pred jeho narodením bola osem rokov vegetariánkou, ale v tehotenstve dostala chuť na mäso. Po pôrode sa učila variť čisté jedlá vhodné aj pre deti a vďaka tomu sa bližšie zoznámili s makrobiotikou. A pretože podobným obdobím prechádza mnoho matiek, rozhodla sa podeliť sa s nimi (a nielen s nimi) o svoje skúsenosti, aby im ušetrila čas pri hľadaní zdrojov a skúšaní toho či onoho. Kniha je rozvrhnutá do dvoch oddielov. V prvom oddiele sú čítavo a zrozumiteľne zhrnuté informácie o zdravej výžive. Autorka v záujme vyváženej stravy nezavrhuje primeranú konzumáciu mäsa, poukazuje na nevhodné suroviny a potraviny a zoznamuje s novými, ktoré je vhodné do jedálnička zaradiť. Oddiel obsahuje aj kapitolu o éterických olejoch a ich úlohe pri aromatizovaní potravín. Druhý oddiel je zameraný prakticky - na recepty. Každá kapitola predstavuje jednotlivé skupiny jedál - polievky, zeleninu, mäso, prílohy, omáčky, nátierky, sladkosti a pečivo, kváskový chlieb, ovocie. V úvode každej kapitoly sú zhrnuté princípy prípravy daného typu pokrmu a potom nasledujú autorkine obľúbené a overené recepty, ktoré zvládnu aj začiatočníci. Autorka nezaprie svoju náklonnosť k sladkostiam, pretože táto kapitola je jednou z najobsiahlejších, a pri pečení tiež najviac využíva éterické oleje.


Parametre

Autor: Marie Noe