Táto kuchárka je predovšetkým určená pre ľudí trpiacich veľkým spektrom potravinových alergií a neznášanlivostí, ktorí si chcú dopriať klasickú českú kuchyňu. Všetky recepty sú bez použitia lepku, mlieka, mliečnych výrobkov, vajec, ryže a škrobových múk. Recepty sa pripravujú z prirodzene bezlepkových surovín napr. pohánky, pšeno, kukurice, ciroku a zemiakov. Kuchárka uvádza recepty so strukovinami a orechmi aj bez nich, pretože existuje nemalá skupina ľudí s neznášanlivosťou sóje aj ostatných strukovín a rôznych druhov orechov alebo s alergiou na ne. V kuchárke nájdete 84 slaných receptov určených na celodenné stravovanie. Podľa kuchárky pripravíte pečivo, rastlinné žervé, nátierky, paštéty, plnené pečené mäso, polievky, omáčky, knedle a iné prílohy. Kuchárska kniha je obohatená o praktické a ekonomické vychytávky a obsahuje aj základné poučenie o chýbajúcich mineráloch a vitamínoch v diétnej výžive.
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov