Vaša cena | 14,60 € |
Vaša cena bez DPH | 12,17 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v pondelok |
Príprava jedla a jeho konzumácia je pre väčšinu z nás obľúbenou činnosťou. Nie nadarmo vychádza neustále veľké množstvo najrôznejších kuchárskych kníh plných tradičných či experimentálnych receptov. Varenie je však predovšetkým chemický proces, a má preto s chémiou mnoho spoločného. V knihe žiadne nové recepty nenájdete, zato sa dozviete o potravinách veľa zaujímavostí – od ich chemického zloženia cez dôvod klepania rezňa až po to, prečo si červ vyberie vždy to najkrajšie jablko. Nemalý priestor je venovaný aj najrôznejším chemickým látkam (ľudovo zvaným „éčka“), ktoré sa do potravín pridávajú. Autor, profesor biochémie, ich neobhajuje, ale uvádza na pravú mieru niektoré názory na ich prehnanú nebezpečnosť.
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov