Košík je prázdny
Kategória tovaru

Prečo sa klopú rezne - Chémia v kuchyni


Príprava jedla a jeho konzumácia je pre väčšinu z nás obľúbenou činnosťou.
Vaša cena 14,60
Vaša cena bez DPH 12,17
 
Dostupnosť Skladom > 5 ks
Odosielame v pondelok

Výpredaj tovarov tejto kategórie - zľavy až 80%


Podrobný popis

Príprava jedla a jeho konzumácia je pre väčšinu z nás obľúbenou činnosťou. Nie nadarmo vychádza neustále veľké množstvo najrôznejších kuchárskych kníh plných tradičných či experimentálnych receptov. Varenie je však predovšetkým chemický proces, a má preto s chémiou mnoho spoločného. V knihe žiadne nové recepty nenájdete, zato sa dozviete o potravinách veľa zaujímavostí – od ich chemického zloženia cez dôvod klepania rezňa až po to, prečo si červ vyberie vždy to najkrajšie jablko. Nemalý priestor je venovaný aj najrôznejším chemickým látkam (ľudovo zvaným „éčka“), ktoré sa do potravín pridávajú. Autor, profesor biochémie, ich neobhajuje, ale uvádza na pravú mieru niektoré názory na ich prehnanú nebezpečnosť.